Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2840-riemersma-leasing-blog-onze-tips-voor-autorijden-in-de-sneeuw.jpg

Blog: Onze tips voor autorijden in de sneeuw

Als de eerste sneeuwvlokken op de weg vallen is Nederland in rep en roer. Er worden files aangekondigd, treinen rijden niet en het busvervoer loopt off schema. Waarom eigenlijk, in de meeste landen om ons heen ligt wel vaker een pak sneeuw, daar zie je die hectiek zoals in ons land niet. Eén van de oorzaken zou kunnen zijn dat wij gewoonweg niet weten hoe we met sneeuw op de weg moeten omgaan. Dus vandaar dat je in dit blogartikel enkele tips krijgt hoe je het veiligst om kunt gaan met sneeuw op het wegdek. De Riemersma Leasing rijden in de sneeuw tips!

Zorg dat er winterbanden onder je auto zitten

Steeds meer automobilisten kiezen voor winterbanden tijdens het winterseizoen. Wanneer de temperatuur onder de +7°C zakt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden. In een met sneeuw bedekte weg heeft een winterband meer grip. Maar wordt niet overmoedig en blijf alert. Waarom winterbanden belangrijk zijn lees je hier.

Goed zicht

Zorg ervoor dat je alle ramen en je dak sneeuw en ijsvrij hebt gemaakt. Niks is belangrijker dan dat je alles goed kan zien tijdens het rijden. Zorg er ook voor dat het condens van je ramen verdwenen is. Dit kan je doen door de verwarming op de hoogste stand te zetten of de verwarming samen met de airco te gebruiken.

Trek rustig op

Rustig optrekken is belangrijk om te voorkomen dat je uitglijdt met de auto. Als je niet weg komt is het een goede tip om weg te rijden in zijn twee. Probeer zo rustig weg te rijden zonder te veel gas te geven

Houd meer afstand dan normaal

Zorg voor extra ruimte op de weg vóór je. Die paar meter meer geeft je extra tijd om te reageren op onverwachte gebeurtenissen. Denk daarbij aan een plotseling remmende voorganger. Winterbanden mogen een kortere remweg hebben dan zomerbanden, als je hard rijdt wordt dat effect volledig opgeheven.

Pas je snelheid aan (naar beneden).

In de sneeuw is het belangrijk dat je alles gecontroleerd doet. Laat de koppeling rustig opkomen, geef niet te veel gas, stuur beheerst en rem ook niet te sterk. Pas de snelheid aan zodat je beter controle kunt houden bij inschattingen. En kijk goed vooruit, zodat je op lastige verkeerssituaties sneller kunt anticiperen.

Remmen

Zacht remmen en langzaam optrekken verhindert dat je auto uitbreekt of gaat glijden. Moet je een noodstop maken, dan wil je dat het ABS (antiblokkeersysteem) optimaal functioneert. Ga dus niet steeds een ‘pompend’ remmen. ABS werkt alleen als je de remdruk hoog houdt. Trap – bij voorkeur tegelijkertijd – hard op de rem en de koppeling. ABS zorgt er voor dat je kunt blijven sturen. Onze alternatieve afkorting van ABS is dan ook Altijd Blijven Sturen.
Berichtnavigatie