Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2803-riemersma-leasing-china-als-autoland-niet-langer-te-missen-wat-mogen-we-verwachten.jpg

China als autoland niet langer te missen; wat mogen we verwachten?

Hoewel we er als Europeanen misschien niet meteen aan denken, liegen de cijfers en feiten er niet om; China wordt steeds belangrijker als autoland en dat zien we op diverse vlakken. Niet alleen is China een afzetmarkt, maar ook als producent maakt China een enorme boost door. Met een strakke focus op innovatie is de kans groot dat ook de Nederlandse automobilist over enige tijd vaker voor Chinese makelij kiest.

In ons artikel van vandaag nemen we een kijkje naar de Chinese invloed en hoe we dat in ons straatbeeld (kunnen gaan) zien.

 

Merken richten zich op de Chinese afzetmarkt
Geen land in de wereld is zo gericht op elektrisch rijden als China. Ook autonoom rijden is een big deal in China. Omdat China zo’n belangrijke afzetmarkt is, zie je in nieuwe auto’s van diverse merken specifieke elementen terugkomen die een beeld geven van wat China graag wil.

Chinese kopers zien graag een grote grill en dat zien we terug in de nieuwe BMW’s. Het uitmeten van Typenaam en -nummers is ook een zet die de Chinese markt graag ziet en ook de verlengde auto is een zeer gewild item.

  

China loopt voorop in innovatie
Een niet onbelangrijke ontwikkeling die we ook in Europa gaan merken; China richt zich zeer hardnekkig op innovatie. Bezoek een autoshow in China en auto’s op elektriciteit (of bijvoorbeeld waterstof) domineren het beeld. In cijfers: Chinese fabrikanten verkopen rond 2025 naar verwachting circa 4 miljoen elektrische auto’s. Dat soort volumes gaan we in Europa de komende tijd niet bereiken.

Hoewel China een heel eind weg is, richten veel Europese autofabrikanten zich in hun onderzoek en ontwikkeling veel op de Chinezen.

Europese fabrikanten melden ook dat China naar verwachting zeer bepalend zal worden voor de gehele industrie, met name omdat hun voorsprong op het vlak van elektrische auto’s zo groot is.

 

Digitalisering van de auto
Nog een belangrijke factor in de toekomstige invloed van China op de auto-industrie is hun focus op de digitalisering van auto’s. Denk daarbij bijvoorbeeld aan telecombedrijf Huawei die met hun 5G innovaties een vereiste zijn voor autonoom rijdende auto’s. Wie is er allemaal verbonden met je auto.

De verwachting is dan ook dat Chinese merken niet al te lang wachten met hun move naar de Nederlandse autokoper. Hoe snel en in welke prijsklasse we deze gaan treffen, is nog even afwachten.