Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2824-riemersma-leasing-de-bestverkochte-elektrische-auto-in-het-eerste-kwartaal-in-nederland-tesla-model-3.jpg

De de bestverkochte elektrische auto in het eerste kwartaal in Nederland: Tesla Model 3.

Branchevereniging Bovag/Rai noteerde 2.195 nieuwe Tesla’s . Ook werden er verrassend genoeg Waterstofauto’s verkocht.

De start van het nieuwe jaar was voor Tesla overigens verre van succesvol. Men sloot januari af met slecht 63 registraties. Het herstel kwam in maart, ruim 2.200 nieuwe Tesla’s werden er toen verkocht. Vooral de Model 3 zorgde hier voor met 2.195 verkopen. De Model S werd slechts acht keer verkocht, de Model X zes keer. Uiteindelijk komt de kwartaalverkoop  op 2.761 exemplaren.

Vorig jaar verkocht Tesla nog 1.709 auto’s. De Model S was toen met 587 exemplaren de grootste.

 

Jaguar
De European Car of the Year ,Jaguar I-Pace’s verkocht in de eerste drie maanden zestig nieuwe auto’s. De auto kreeg in maart veertig keer een nieuwe eigenaar. Een vergelijking over het eerste kwartaal 2018 is niet te maken, omdat de auto toen nog niet leverbaar was.

Waterstof
Uit de Bovag-cijfers blijkt ook dat er in maart zes Hyundai Nexo’s en twee Toyota Mirai’s op waterstof verkocht zijn. In januari en februari werden vier Nexo’s besteld. Daarmee zijn in het eerste kwartaal van 2019 al bijna evenveel waterstofauto’s besteld dan in heel 2018 gebeurde: toen registreerde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) namelijk 13 waterstofauto’s. De komende jaren moet het aantal waterstoftankstations in Nederland worden uitgebreid.

Wil je meer weten over de levertijden van nieuwe elektrische auto’s? Check dit artikel!