Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2995-riemersma-leasing-de-speed-pedelec-wint-in-populariteit.jpg

De speed-pedelec wint in populariteit

29-08-2019

Nederland fietsland! En toch is de fiets niet een veelgebruikt zakelijk vervoersmiddel. Met de komst van de e-bike en speed-pedelec komt daar waarschijnlijk verandering in. Vooral de laatst genoemde wint fors in populariteit. In twee jaar tijd groeit het aandeel supersnelle fietsen met 62%. In juli van dit jaar rijden er volgens het CBS 17,2 duizend van rond. Een perfect vervoersmiddel om (gecombineerd met auto) in te zetten voor woon-werk verkeer.

De pluspunten
Door de trapondersteuning haal je zonder al te veel inspanning een snelheid van 45 kilometer per uur. Afstanden van 20 tot 30 kilometer worden zo prima overbrugbaar. Je komt gewoon fris aan op je werk. Een ander veelgehoord voordeel van dit vervoersmiddel is dat je reistijd voorspelbaar wordt. Files trap je zo voorbij en de drukke spits in het OV laat je links liggen. Daarnaast is het beter voor de gezondheid, je bent immers in beweging en je neemt een actieve houding aan.

En de minpunten dan?
Een voor de hand liggend nadeel zijn de weersinvloeden. Want waar je in de auto warm en droog zit tijdens een oer-Hollandse regenbui zul je tijdens het fietsen beschutting moeten zoeken. Maar hoe vaak komt dit nu voor? Klein weetje; volgens het KNMI telt Nederland gemiddeld 22 ‘natte dagen’. Zo pak je op een droge dag de fiets en op een regenachtige dag bijvoorbeeld de auto.
Een ander bekend minpunt, voor een speed-pedelec gelden dezelfde regels als voor een brommer. Daardoor fiets je dus in veel gevallen op de rijbaan, tussen de auto’s en is een helm verplicht. De ANWB pleit overigens voor flexibelere regels en wil dat de speedpedeleccer zelf mag kiezen of hij op het fietspad gebruikt of op de rijbaan wil rijden.

Perfecte match
Ook wij zien de populariteit van dit vervoermiddel groeien. Steeds vaker wordt de elektrische fiets bij relaties gecombineerd ingezet met een (deel)auto. Op een kantoor-dag pak je de fiets en met een drukke agenda en externe afspraken de auto. Door deze combinatie maak je minder autokilometers, wat kostenbesparend werkt.
Ook de combinatie met een deelauto is bij ons niet ongebruikelijk. In dat geval komt er een pool van auto’s op kantoor te staan, voor de zakelijke afspraken.

Meer weten over de elektrische fiets of een combinatie-oplossing? Onze adviseurs nemen graag de tal van mogelijkheden met je door.