Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2761-riemersma-leasing-een-auto-delen.jpg

Een auto delen? Juist nu!

We leven op het moment in bizarre tijden. Hoe hard we ook proberen, het (vaak negatieve) nieuws over het Corona virus en hoe het Nederland en de rest van de wereld in zijn greep houdt, is moeilijk te missen. Dat deze situatie iedereen raakt, ongeacht je werk- of thuissituatie of je leeftijd, is ook duidelijk.

Natuurlijk zien wij ook een en ander gebeuren nu bedrijven waar mogelijk massaal (gedwongen) overstappen op thuis werken, leaseauto’s thuis voor de deur blijven staan en het al lange tijd niet zo leeg is geweest op de Nederlandse snelwegen (en showrooms). De lucht zal zeker schoner worden, doordat het verkeer minder stikstofoxide zal uitstoten.

Hoewel het idee van iets ‘delen’ op het moment vooral okay is als het met een laagje glas er tussen is, brengt deze tijd de noodzaak en voordelen van delen juist ook mooi aan het licht. Voor ons een goed moment om eens in te zoomen op ons VROEM concept van deelauto’s.

Even kort; een deelauto?

Als je nog geen kennis hebt gemaakt met VROEM, helpen we je even snel op weg. Het deelconcept doet eigenlijk precies wat het doet vermoeden; je deelt een auto, binnen een bedrijf of bijvoorbeeld bedrijventerrein. Slim natuurlijk, want zo help je niet alleen ontzettend mee aan slimme mobiliteit, ga je verstandig om met je (beperkte) wagenpark, maar ben je ook nog eens heel duurzaam bezig! Uit onderzoek blijkt dat deelauto’s zorgen voor minder autokilometers en minder CO2-uitstoot. Geen onnodig volle parkeerterreinen vol urenlang stilstaande auto’s.

Meer weten over hoe het concept werkt in de praktijk en met de app? Hier lees je meer en onze collega Joost kan je er alles over vertellen! 

Flexibiliteit en mobiliteit in een gekke tijd

Dat het een gekke tijd is mogen we best stellen, toch? En juist nu we in een periode zitten waarbij dingen helemaal anders verlopen dan normaal, worden we aan het denken gezet. Iedereen zoekt naar creatieve oplossingen, maar neemt ook eens een kritische blik (ook zakelijk) naar hoe dingen “altijd” geregeld worden. Is dat wel de beste manier?

Met een praktisch thuis stilstaand wagenpark, kun je je als organisatie juist nu afvragen of je je wagenparkbeheer niet eens onder de loep moet nemen. Of dat het huren van een auto voor die afspraak, of het ophalen van inreizend bezoek, echt nodige kosten zijn.

En bij dat onder de loep nemen, willen we je toch graag eens wijzen op de opties van VROEM.

Het wordt straks toch allemaal weer normaal?

We kijken allemaal reikhalzend uit naar het moment waarop dingen weer ‘normaal’ worden. Maar tegelijkertijd zijn we ons ook bewust van het feit dat we misschien wel naar een nieuwe versie van ‘normaal’ gaan.

Wordt het schudden van iemands hand ooit weer een normale handeling of gaat het voor eeuwig in de ban? En wordt het thuis werken in een stroomversnelling meer gemeengoed dan ooit? Want ook dat heeft voor je organisatie impact op de keuzes die je maakt.. ook in je wagenpark en mobiliteit.

Kennis maken en een goed advies

Juist met deze bizarre tijden, maar misschien ook de ruimte om eens kritisch te kijken naar voorgaande keuzes, willen we je van harte uitnodigen eens met ons in contact te komen!

We kunnen je online al veel vertellen, maar weten als geen ander dat elke organisatie anders is en de behoeften en wensen per bedrijf verschillen. Dat maakt ons werk ook zo leuk!

Kom in contact over VROEM deelauto’s