Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2726-riemersma-leasing-een-fiets-leasen-hoe-waarom-en-wat.jpg

Een fiets leasen – hoe, waarom en wat?

Geschreven door op 06-01-2021

Een fiets leasen? Hoe werkt zoiets nou eigenlijk en waarom zou je het overwegen? En als je dan wilt gaat leasen, wat voor opties heb je? Kan je voor een elektrische fiets gaan, een speed pedelec misschien, of juist een bakfiets leasen die je ook in je weekenden lekker verder helpt?

We schreven al eerder dat de leasefiets behoorlijk in opkomst is en dat daar goede redenen voor zijn. Maar we kunnen ons ook wel voorstellen dat je vragen hebt over de praktische kant. Daarom richten we ons vandaag in ons blog op de hoe, waarom en wat van een fiets leaseplan.

Waarom zou ik een lease fiets overwegen?

Je hebt alle ‘groene’ en ‘gezonde’ redenen vast zelf al verzonnen; fietsen is ontzettend gezond, efficient gebruik van reistijd als work-out, “hoofdleegmaker” en “frisse-lucht-happer”. En ook het milieu is natuurlijk blij als jij (voor een gedeelte van je reis) de fiets pakt in plaats van alternatieven als een auto.

Maar ook buiten je gezondheid en het milieu is voor veel (delen van je) routes een fiets een effectieve keuze in je mobiliteit. Want al lijkt het soms ver weg – de eindeloze files die je als reiziger kent zijn niet voorgoed verleden tijd en wanneer je in een binnenstad moet zijn, is een fiets al snel je beste vriend.

Daarnaast is het leasen van een fiets (of dit nu elektrisch, traditioneel of bakfiets is) in veel gevallen financieel interessant en zijn er genoeg opties binnen je fiets leaseplan!

OK, maar hoe werkt fietslease dan?

Omdat de zoektocht naar duurzaam vervoer niet nieuw is, maar mensen ook graag een oplossing hebben die echt bij ze past, werken we bij Riemersma Leasing met een fietsfabrikant om invulling te geven aan ons fietsconcept. En dat werd

En dat betekent voor jou het volgende:

  • Specialized zorgt voor de meest innovatieve fiets! En daarbij sta jij als fietser centraal.
  • De dealers van Specialized zorgen voor een advies zodat jij niet alleen de juiste fiets kunt kiezen maar deze ook goed wordt ingesteld EN wordt onderhouden.
  • Riemersma adviseert op haar beurt over fietslease en zorgt met jou voor de invulling van het fietsleaseconcept.
    En belangrijker nog, we zorgen er ook voor dat de lease fiets een onderdeel wordt van je grotere mobiliteitsplan (of HR plan). Juist omdat je misschien verschillende vervoersoplossingen wilt kunnen combineren.

Meer concrete en praktische informatie over hoe Specialized en Riemersma Leasing werken, hebben we hier voor je verzameld: fiets leasen met Riemersma

En wat voor fiets kan ik dan leasen?

Zoals we hierboven al even lieten vallen zijn de keuzes heel uitgebreid! Waar de een zweert bij de traditionele fiets en een goed kwaliteitsmodel wil van de ‘normale’ fiets, is er een enorme vraag naar elektrische fiets leasen (e-bikes). Die opkomst van e-bikes is in heel Nederland zichtbaar, maar zien we dus ook zeker terug in de wensen van e-bikes leasen.

Ben jij fan van de bakfiets? Of kies je liever een sportfiets? Ook dat is een prima lease optie! De bottom-line hier is dus dat er veel mogelijkheden zijn en dat je juist met onze lease opties kunt kiezen voor een leasefiets die helemaal bij je wensen past.

Benieuwd naar de mogelijkheden, ontvang je graag een offerte of gewoon eens met ons praten over wat er nou eigenlijk kan voor jou (of je bedrijf/werknemers)?

Lees de uitgebreide informatie en neem contact!