Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2789-riemersma-leasing-een-laadpaal-kiezen-waar-let-ik-op.jpg

Een laadpaal kiezen; waar let ik op?

Wanneer je een elektrische auto hebt aangeschaft of dit binnenkort van plan bent, kies je er waarschijnlijk ook voor om voor je woning een laadoptie in de vorm van een laadpaal te kopen of te leasen.

Maar waar let je nou op, hoe kies je, en hoe weet je welke voor jou geschikt is? Naast natuurlijk een passend advies, geven we je ook alvast wat slimme tips.

 

Je woning gereed maken
Hoewel het natuurlijk eenvoudig klinkt (“prik in en laad op”), heb je natuurlijk wel wat vermogen nodig voor het opladen van een auto.

In de meeste gevallen betekent dit dat je een aparte groep in je meterkast krijgt, zodat je niet alleen veilig je voertuig kunt laden, maar ook zonder problemen je wasmachine kunt aanzetten.

Ook niet onbelangrijk is dat de nieuwe generatie laadpalen slim omgaan met de beschikbare stroom. Zo laad je snel en effectief op, zonder dat dit de rest van je woning verstoort!

 

Laadpaal of wandpaal?
Laadpalen zijn er in verschillende varianten. Voor de keuze van een type is met name relevant waar je je auto parkeert.

Heb je een eigen oprit of kun je precies naast je huis parkeren, dan is een wandmodel prima geschikt.

Staat je auto wat verder van je woning af, dan wordt de keuze automatisch een laadpaal die op zichzelf staat.

 

Verbruik registreren
Een slimme tip, als je de kans hebt, om het verbruik voor de laadpaal vast te leggen. Zo kan het niet alleen voor fiscaal gebruik handig zijn, maar ook richting je werkgever prettig zijn en het biedt je helder inzicht in de voordelen van elektrisch rijden.

 

Lange kabel of eenvoudige korte lijn?
Hoewel dit voor veel mensen (nog) niet zoveel uitmaakt, is er zelfs in de keuze voor kabels een optie. Waar veel laadpalen de bekende langere kabel verbruiken, zijn er ook laadpalen met een handig krulsnoer. Zo heb je thuis geen last meer van losse kabels.

 

Laat je goed informeren
Het lijkt misschien een open deur, maar het is soms niet eenvoudig om de beste optie te kiezen. Als je even online gaat rondneuzen kom je heel wat informatie EN opties tegen, die misschien niet allemaal even geschikt zijn voor jouw auto OF je woning.

 

Leg je situatie aan ons voor en ontvang een goed advies!

Bekijk hier welke elektrische auto het best bij je past.