Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2892-riemersma-leasing-een-succesvolle-autovakantie-zo-zou-je-het-kunnen-doen.png

Een succesvolle autovakantie: zo zou je het kunnen doen!

05-07-2021

Bij autorijden denken we vaak vooral aan ons werk; de ritten van en naar ons werk, de eventuele files die daarbij horen. Maar ook in het weekend maken we graag gebruik van ons ijzeren paard.  De auto vol voetbaljongens, hobby uitjes en dagjes weg. Met de vakantie voor de deur kijken we vandaag eens wat meer naar de auto buiten ons werk. Met in dit blog: de succesvolle autovakantie; zo doe je dat.

Zorg dat je auto in topconditie is
Rondom de zomervakantie bieden veel garages en autodealers een zomercheck aan. Dat is misschien een marketingactie, maar wel een hele zinnige. Een autovakantie, ongeacht de locatie, vraagt behoorlijk wat van je auto. Waar je in ieder geval op moet letten:

 • Conditie van je banden
 • Niveau van je vloeistoffen
 • Verlichting
 • Meldingen of notificaties (branden er weleens lampjes of waarschuwingen?)
 • Check de wet- en regelgeving van je bestemming
 • Niet elk (Europees) land kent dezelfde regels. Zo ben je in Frankrijk verplicht tot de aanwezigheid van een alcoholtester of heb je in landen te maken met tolvignetten.

Het internet biedt een hoop makkelijke informatie per land zodat je altijd goed voorbereid op reis kunt.

Wees voorbereid op tegenvallers
Je gaat er nooit vanuit en 9 van de 10x is het misschien niet nodig, maar houd rekening met eventuele tegenslagen en bedenk wat je daarmee moet. Veelvoorkomende problemen:

 • Autopech of een aanrijding – Zorg dat je pechhulp en verzekeringsinformatie bij de hand hebt. En vergeet je groene kaart en aanrijdingsformulier niet.
 • File of vertraging – Zorg voor flesjes water, wat te eten en bijvoorbeeld afvalzakken,  toiletpapier en paracetamol.
 • Zorg altijd voor een noodpakket – Eten en drinken, wat toiletspullen en natuurlijk zaken als vervangende lampen en een EHBO doos.
 • Bereid je kids voor op de reis
  Als je met kinderen op reis gaat ken je de uitdagingen. Lange ritten, eventuele files. Zorg voor uitgebreid entertainment, stop op tijd.

Ook voorafgaand aan je vakantie kun je kinderen laten wennen aan het langer in de auto zitten en ze al kennis laten maken met wat er komen gaat. Maak al wat lange ritten en spiegel ze voor wat er gaat komen; de reistijd, stops, spelletjes, hapjes en drankjes en natuurlijk het einddoel.

Tank op tijd en weet waar je terecht kunt
Je wilt niet met een lege tank komen te staan, maar kunt vaak in het buitenland en dan ook nog eens net van de grote weg af, vaak veel voordeliger tanken. Het is dus de moeite om je voor te bereiden op handige tankstops. Je medepassagiers kunnen zo’n stop waarschijnlijk ook wel waarderen!

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!