Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2943-riemersma-leasing-elektrisch-autonieuws-april-2021.png

Elektrisch autonieuws april 2021

23-04-2021

We maken regelmatig een overzicht van nieuwsberichten omtrent elektrische auto’s.

Jaguar F-TYPE R-Dynamic Black
Jaguar introduceert de nieuwe F‑TYPE R‑Dynamic Black. Deze exclusieve uitvoering combineert een nog krachtiger design met een luxueuzere uitrusting, waarmee het perfect geproportioneerde en oogstrelende ontwerp van de Jaguar F‑TYPE zich nog nadrukkelijker onderscheidt. De R‑Dynamic Black is leverbaar als Coupé en Convertible en met keuze uit de 221 kW (300 pk) viercilinder en 331 kW (450 pk) V8 benzinemotor. De prijzen beginnen bij € 96.091,44,-.

BMW
Op de Auto Shanghai 2021 concentreerde BMW zich volledig op de toekomstige technologieën van elektrische mobiliteit, duurzaamheid en de naadloze connectiviteit tussen het voertuig en de digitale levensstijl van de BMW-rijder. Bij de marktintroductie, die eind 2021 plaatsvindt, hebben klanten de keuze uit twee modelvarianten: de BMW iX xDrive50 en BMW iX xDrive40. De BMW iX xDrive40 is leverbaar vanaf 86.972 euro. Dat is op hetzelfde niveau als een vergelijkbare BMW X5 met verbrandingsmotor.

Toyota bZ4X
Toyota onthulde deze maand op de Shanghai Motor Show een conceptversie van de Toyota bZ4X. Het is een vooruitblik op het eerste model in een reeks emissievrije, batterij-elektrische voertuigen van Toyota. De Toyota bZ4X Concept is een middenklasse-SUV met vierwielaandrijving. Het model speelt een belangrijke rol bij Toyota’s transformatie van pure autofabrikant tot een aanbieder van betere mobiliteit voor iedereen. De letters bZ staan voor ‘beyond Zero’ en benadrukken Toyota’s inzet om niet alleen CO2-neutraliteit te bereiken, maar richten zich ook op nieuwe voordelen voor het milieu, voor individuen en voor de samenleving als geheel. De verkoop van de productieversie van de Toyota bZ4X start naar verwachting halverwege 2022.

Dacia Spring
Dacia maakt elektrische mobiliteit bereikbaarder dan ooit met de voordeligste 100% elektrische auto, ‘exclusief voor iedereen’: de Dacia Spring. Liefhebbers kunnen de Dacia Spring, met een prijs vanaf € 17.890,- inmiddels reserveren. De eerste auto’s worden in de herfst geleverd. Bestellen bij de dealer is mogelijk vanaf medio juni. Met een 27,4 kWh batterij heeft de Dacia Spring een actieradius tot 230 kilometer WLTP of 305 kilometer WLTP City

Hyundai SANTA FE
De nieuwe SANTA FE staat in de Nederlandse showrooms. Een primeur voor Hyundai, want met deze derde generatie van de SANTA FE zijn alle SUV-modellen van Hyundai nu leverbaar met een geëlektrificeerde aandrijflijn, variërend van volledig elektrisch en hybride tot plug-in hybride en zelfs waterstof-elektrisch. De nieuwe SANTA FE is schoner, wendbaarder en efficiënter dan ooit en leverbaar als hybride (HEV) en als plug-in hybride (PHEV).

Opel Mokka
De nieuwe Opel Mokka staat vanaf vorige maand bij alle Nederlandse Opel-dealers. Bij de marktintroductie heeft de klant keuze uit een elektrische aandrijflijn en zeer efficiënte verbrandingsmotoren. De nieuwe Opel Mokka met benzinemotor is er vanaf € 26.299,-. De 100% elektrische Opel Mokka-e, met een actieradius van 324 kilometer (WLTP), is te bestellen voor een scherpe vanaf prijs van € 34.399,-. De nieuwe Opel Mokka is per direct te bestellen.

Elektrische bedrijfswagen van Maxus
Met een prijs vanaf € 49.990 ex. BTW biedt Maxus met de nieuwe eDeliver 9 een zeer aantrekkelijke bedrijfswagen in de e-LCV-markt in het ‘Large segment’. Via de eerder deze maand gelanceerde 10% overheidsondersteuning, de ‘SEBA’ (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s), is er bovendien een maximum subsidiebedrag van € 5.000 mogelijk. De eDeliver 9 is dankzij deze stimuleringsregeling dus al voor een prijs vanaf € 44.990 bedrijfsmatig inzetbaar. We schreven eerder al een artikel over de toekomst van elektrische bedrijfswagens.

Welke elektrische auto past bij jouw wensen? We adviseren je graag. Neem contact op met onze EV-specialist, Patrick Kavelaars.