Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2947-riemersma-leasing-elektrisch-autonieuws-februari-2021.png

Elektrisch autonieuws februari 2021

26-02-2021

Met jarenlange expertise op het gebied van elektrische voertuigen en Crossovers leggen de technici en ontwerpers van Nissan de laatste hand aan het ontwerp van de nieuwe Nissan Ariya. Het doel is om een luchtweerstandscoëfficiënt (Cd-waarde) van 0,297* te bereiken, waarmee het 100% elektrische model de meest aerodynamische Crossover van Nissan ooit wordt.

De Renault 5 Prototype (erfgenaam van de R5) die op 14 januari werd onthuld heeft al heel wat inkt doen vloeien. Zijn ontwerpers hebben de oorspronkelijke stijl van het model uit 1972 fantastisch geherinterpreteerd. Zonder te vervallen in een neoretrostijl laat het prototype geen twijfel bestaan over de verwantschap met zijn illustere voorvader. Renault zegt niet wanneer er een productieversie van de Renault 5 Prototype komt, maar dit prototype laat zien dat de komende jaren de historie duidelijk niet vergeten wordt.

Citroën presenteert de ë-Berlingo, de volledig elektrische versie van de Berlingo. De Citroën Berlingo is een vrijetijdsauto waarvan de eerste generatie al in 1996 verscheen. Met de nu gepresenteerde Citroën ë-Berlingo begint de Berlingo aan een nieuw hoofdstuk, zónder schadelijke emissies. De nieuwe ë-Berlingo staat vanaf het vierde kwartaal van 2021 bij de Citroën-dealer.

Hyundai Motor onthulde deze week zijn IONIQ 5, een middelgrote Crossover Utility Vehicle (CUV), tijdens een virtueel wereldpremière-event. De IONIQ 5 is het eerste model van IONIQ, Hyundai’s nieuwe line‑up-merk voor batterij-elektrische voertuigen (BEV). De auto verrijkt de lifestyle van elektrische mobiliteit met duurzame en innovatieve voorzieningen en functies. De IONIQ 5 is vanaf de zomer van 2021 leverbaar.

Jaguar Land Rover kondigt nieuwe toekomstplannen aan waarmee het autoconcern invulling geeft aan de toekomst van modern luxury door design. Dankzij de strategie ‘Reimagine’ krijgen de merken Jaguar en Land Rover een geheel eigen invulling. Bovendien vormt de strategie een blauwdruk voor duurzaamheid, zowel voor het milieu als de samenleving.

Tegelijk met de nieuwe elektrische Opel Combo-e bestelauto komt er ook een volledig elektrisch aangedreven personenversie. Deze Opel Combo-e Life heeft dezelfde specificaties en een even krachtige elektromotor van 100 kW (136 pk). Maar dan in een slimme en veelzijdige carrosserie met vijf of zeven zitplaatsen en voldoende ruimte voor bagage en andere spullen. Het is de eerste volledig elektrische aangedreven Leisure Activity Vehicle (LAV) van de Duitse autoproducent. Afhankelijk van de omstandigheden is op een volle 50 kWh lithium-ion batterij een actieradius mogelijk van 280 kilometer (WLTP). Opladen kan in 30 minuten tot 80 procent van de batterijcapaciteit bij een openbaar snellaadstation.

Dankzij belangrijke wijzigingen voor de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs én de MINI Cabrio is – twintig jaar na de introductie van de moderne MINI – de nieuwste modelgeneratie op koers. De modelspecifieke updates op gebied van design, technologie en premium kwaliteit geven ook een nieuwe impuls aan de volledig elektrische MINI Electric in het elektrische segment. De wereldwijde introductie van deze modellen vindt plaats in maart 2021.

Lees meer over de voordelen van elektrisch rijden