Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2957-riemersma-leasing-elektrisch-autonieuws-juli.jpg

Elektrisch autonieuws juli

29-07-2020

We maken regelmatig een overzicht van nieuwsberichten omtrent elektrische auto’s.

Er is een enorme revolutie gaande in de auto-industrie, vooral op het gebied van motoren. Elektrificatie is essentieel om te voldoen aan de behoefte aan lage verbruiks- en uitstootwaarden, de steeds strenger wordende emissienormen en de veranderende verwachtingen van klanten.

Renault breidt het aanbod voertuigen verder uit met drie nieuwe E-TECH hybride- en plug-in hybridevarianten.  De CLIO E-TECH, CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid hebben een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer en een elektrische topsnelheid van 135 km/u (WLTP gemiddeld).

Hyundai ziet een grote toekomst weggelegd voor waterstof-elektrische aandrijflijnen in zwaar transport, zoals vrachtwagens en schepen. Waterstof wordt al volop gebruikt door de industrie en de verwachting is dat dat alleen maar zal toenemen. Nadat Hyundai in 2012 de allereerste in serie geproduceerde personenauto op waterstof – de Hyundai ix35 Fuel Cell – presenteerde, gaat het nu ook als eerste automerk ter wereld op grote schaal vrachtwagens op waterstof fabriceren: de Hyundai H2 Xcient.

Steeds meer automobilisten in Europa kiezen voor een nieuwe auto met een automatische transmissie. Drie keer zoveel Fords met automaat verkocht in afgelopen 3 jaar. Dat blijkt uit de nieuwste verkoopcijfers van Ford.

Het eerste volledig elektrisch aangedreven BMW X model is klaar: de BMW iX3. De technische kennis en ervaring die BMW heeft opgebouwd met de ontwikkeling van de BMW i modellen is nu ingezet voor een volledig elektrisch model uit de X-familie van BMW. De BMW iX3 is standaard zeer rijk uitgerust en is leverbaar voor een consumentenadvies prijs vanaf € 71.000,-.

Opel heeft de orderboeken geopend voor de geheel nieuwe, volledig elektrisch aangedreven Vivaro‑e Edition, voor prijzen vanaf € 30.599,00 (excl. BTW en BPM). De levering van de emissievrije bestelauto start vanaf oktober. Kopers van de Opel Vivaro‑e kunnen kiezen uit twee lithium‑ion-batterijpakketten: één met een capaciteit van 50 kWh voor een actieradius van 230 km en één met een capaciteit van 75 kWh voor 330 km (WLTP1).

Toyota heeft onlangs zijn drie miljoenste hybrideauto (Hybrid Electric Vehicle, HEV) in Europa afgeleverd. De auto, een nieuwe Toyota Corolla Hybrid GR-Sport, is gekocht door een Spaanse klant. Zijn keuze ging uit naar een Toyota Hybrid met lage CO2-uitstoot omdat hij anders de steden Barcelona en Madrid niet in mag vanwege de hier geldende milieuzones.