Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2567-co2-reduceren-klein.jpg

Elektrisch autonieuws mei 2021

Geschreven door op 02-06-2021

We maken regelmatig een overzicht van nieuwsberichten omtrent elektrische auto’s.

Hyundai E-GMP
De ontwikkeling van E-GMP (Electric-Global Modular Platform) luidt een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Hyundai in. Het is het allereerste platform van Hyundai dat uitsluitend bestemd is voor de nieuwe generatie elektrische voertuigen (BEV’s) van Hyundai. Hyundai’s toewijding aan eco-mobiliteit heeft het bedrijf ertoe aangezet om een ambitieus doel te stellen: de introductie van ten minste 11 uitsluitend batterij-elektrische modellen binnen de komende vijf jaar. De IONIQ 5 is de eerste auto die van dit E-GMP-platform afkomstig is.

BMW M4 Competition Cabrio
Prestaties van het hoogste niveau verenigd met unieke individualiteit: de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive is het meest exclusieve model in de nieuwe generatie van BMW M modellen in de premium middenklasse. De 375kW (510 pk) 6-cilinder-in-lijnmotor en M xDrive vierwielaandrijving zorgen voor een uitzonderlijke dynamiek. De productie van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive start komende juli.

Opel Movano-e
Opel presenteert met de gloednieuwe Movano-e zijn eerste volledig elektrische, grote bestelwagen. De nieuwe Movano is ook leverbaar met efficiënte dieselmotoren. Bovendien zijn er diverse chassis-, lengte- en hoogtevarianten verkrijgbaar en talrijke conversies mogelijk. De nieuwe generatie Opel Movano is toonaangevend wat betreft laadvermogen, laadcapaciteit en bruto voertuiggewicht. Het model vormt daarmee het meest competitieve aanbod dat Opel tot nu toe heeft geleverd in het lichte bedrijfswagensegment. De marktintroductie van de nieuwe Movano en Movano‑e vindt later in 2021 plaats. Prijzen maakt Opel binnenkort bekend.

Ford F-150 Lightning
De Ford F-150 Lightning biedt een reeks ingenieuze, intelligente en connected functies die in de loop van de tijd naar een nog hoger niveau worden getild via draadloze software-updates. De FordPass-app biedt eenvoudig toegang tot laadstations en op afstand te bedienen voertuigfuncties. Het leverbare BlueCruise-systeem maakt handsfree rijden op de snelweg mogelijk, terwijl het verbeterde Pro Power Onboard-systeem energie levert op bouwplaatsen of bijvoorbeeld de camping. De F-150 Lightning rolt vanaf volgend jaar van de band.

Citroën ë-Berlingo
De Citroën Berlingo is nu nog aantrekkelijker als volledig elektrische ë-Berlingo. Die biedt alle voordelen van de benzineversies, met daarbij nog meer. De ë-Berlingo is te bestellen voor prijzen vanaf € 37.850 en staat vanaf het vierde kwartaal van 2021 bij de dealers. Met zijn 50 kWh-accupakket biedt de ë-Berlingo een actieradius van maximaal 245-280 kilometer (WLTP, waarden onder voorbehoud). De Citroën ë-Berlingo is geschikt voor snelladen met 100 kW, waarmee opladen van 0 tot 80 % in slechts 30 minuten achter de rug is. Met een driefasen-wallbox van 11 kW duurt het volledig opladen van het accupakket 5 uur. Een 11 kW driefasenlader is standaard in de auto geïntegreerd.

Welke elektrische auto past bij jouw wensen? We adviseren je graag. Neem contact op met onze EV-specialist, Patrick Kavelaars.