Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right

Elektrisch rijden in 2021 – Dit mag je verwachten

14-01-2021

Dat wij blij worden van de groeiende mogelijkheden van elektrisch rijden hebben we afgelopen jaar niet onder (auto)stoelen of banken gestoken. De groeiende dichtheid van laadmogelijkheden (waarin Nederland behoorlijk uitblinkt ten opzichte van andere Europese landen) en het groeiende aanbod in elektrische auto’s was vorig jaar al een duidelijke trend.

Maar 2021 heeft nog meer moois voor ons in petto! Zeker nu elektrisch rijden ook voor particulieren steeds haalbaarder wordt! Wat mag je verwachten…

Het globale beeld van elektrisch rijden
In de afgelopen jaren tot en met 2020 is elektrisch rijden enorm ontwikkeld. Niet alleen hebben de auto’s zich ontwikkeld (actieradius wordt steeds groter, minder laden, meer mogelijkheden), maar ook ons laadnetwerk breidt continue uit.

Daarnaast zijn overheidssubsidies een rode draad geweest in de stimulans tot elektrisch rijden. En al wordt die stimulans (minder subsidie) logischerwijs afgebouwd, het heeft wel de deur geopend voor een eerste groep rijders in het elektrisch segment.

Ook automerken hebben zich afgelopen jaren steeds meer ingezet op elektrisch rijden. Steeds meer merken bieden inmiddels een elektrische variant. En ook binnen de verschillende prijsklassen is er meer dekking. Een elektrische auto hoeft niet altijd meer het dure en luxe segment te zijn.

De keuze groeit!

Wat brengt 2021?
Hoewel in eerste instantie een elektrische auto binnen elk segment nog steeds duurder in aanschaf is dan het brandstofauto broertje, zien we dit jaar wel degelijk een aantal mooie trends die de haalbaarheid vergroten.

Kleinere modellen nu ook in elektrische variant
Diverse automerken komen dit jaar met elektrische modellen die nieuw te koop te zijn voor zo’n €20.000,-. Dacia (dochterbedrijf Renault) komt met de Dacia Spring. Deze is in formaat vergelijkbaar, maar iets langer dan de Renault Twingo.

De e Renault Twingo is ook elektrisch verkrijgbaar voor een prijsniveau iets boven die €20.000,-.  Ook FIAT komt met een EV variant van de 500 (nu al in duurdere EV variant te krijgen) waarbij je voor ongeveer €25.000,- elektrisch rijdt.

Natuurlijk lever je bij deze prijscategorie wel ergens op in; veel van de nieuwe goedkopere modellen kennen een wat minder grote actieradius dan de duurdere varianten.

Groeiend aanbod occasions
Het is geen verrassing dat nu elektrisch rijden zo is doorgebroken, de markt van occasions daarin mee profiteert. Waar voorheen zelden tweedehands EV’s te krijgen waren, is het aanbod elektrische auto’s tweedehands sterk groeiend. Deze trend zet dit jaar alleen maar verder door.

Hoewel nog steeds het merendeel elektrische rijders dit zakelijk doen, zien we de beweging richting het tweedehands aanbod sterk groeien.

Technologieën ook in kleinere/goedkopere modellen
Waar we voorheen zagen dat geavanceerde technologie binnen de auto’s vooral in de dure, grote modellen te vinden zijn, beginnen dit soort technologieën ook steeds meer hun weg te vinden in de meer bereikbare modellen, zoals we zien bij Kia en Hyundai en hun 800 Volt-systeem. In dit geval leidt dat er toe dat het snelladen onderweg veel sneller gaat. 

Laat je goed informeren
We begrijpen goed dat elektrisch rijden een stap kan zijn en met veel vragen gepaard gaat. Daarom is ons team van experts altijd bereid om eens goed met je te kijken naar de voordelen en nadelen, je wensen en rijgedrag om zo te adviseren in een passend elektrische oplossing.

Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze EV Expert Patrick Kavelaars!

Maak afspraak