Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2953-riemersma-leasing-elektrische-auto-heeft-langere-levensduur.jpg

Elektrische auto heeft langere levensduur

06-09-2020

Een elektrische auto heeft een veel langere levensduur dan aanvankelijk werd aangenomen. Niet na 150 duizend, maar na 250 duizend kilometer is een elektrische auto afgeschreven. Ook de levensduur van accu’s is langer dan gedacht. Dat blijkt uit onderzoek door de Technische Universiteit Eindhoven, gedaan in opdracht van de Duitse politieke partij De Groenen.

Elektrische auto’s zijn vooral schoner omdat een elektrische motor een veel hoger rendement heeft. Gemiddeld verbruikt een elektromotor vier keer minder energie dan een benzinemotor; een benzinemotor zet het grootste deel van de energie uit benzine om in warmte. Het is wel zo dat de elektrische energie waar de elektrische auto op rijdt, nog overwegend grijs is en niet groen.

Het onderzoek merkt ook op dat het verkeerd is om te veronderstellen dat de stroom voor elektrische wagens de facto afkomstig is van vervuilende energiecentrales. Dat is al twintig jaar een evoluerend proces dat ook in de komende twintig jaar verder zal vergroenen.

Naarmate de tijd verstrijkt, zal de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie van batterijen nog lager worden vanwege: meer efficiënte productie, meer gebruik van hernieuwbare energiebronnen en toepassing van nieuwe chemicaliën.

Het marktaandeel van nieuwe (hybride) elektrische voertuigen in Europa is in het tweede kwartaal gestegen naar 7,2 procent. Vorig jaar lag het aandeel nog op 2,4 procent, meldt Acea, de branchevereniging van Europese autofabrikanten.

Om je te kunnen helpen met de keuze welke elektrische auto bij je past, hebben wij een online keuzehulp ontwikkeld.

De EV simulator, hiermee krijg je na het beantwoorden van een paar vragen direct inzicht in welke 100% elektrische auto perfect past bij jouw wensen!