Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2700-riemersma-leasing-elektrische-autos-niet-meer-weg-te-denken-uit-ons-straatbeeld.jpg

Elektrische auto’s niet meer weg te denken uit ons straatbeeld

Geschreven door op

Dat elektrische auto’s niet meer weg te denken zijn in het huidige straatbeeld is inmiddels volledig duidelijk. Daarmee zien we de komende jaren een toename van het aantal elektrische auto’s. Automobilisten en overheden zullen hierover ook verwachtingen hebben, wat zeggen de onderzoeken en wat gaan we de komende jaren in ons straatbeeld zien veranderen?

Naar de ontwikkeling van de vraag naar elektrische auto’s  wordt met name in grote steden afgelopen jaren regelmatig onderzoek gedaan. Ook leasemaatschappijen zetten massaal in op de relatief nieuwe vorm van autorijden. De verwachting is dat binnen 5 jaar het aantal elektrische auto’s nog vele malen hoger is. Juist in grote steden is de uitgifte van elektrische auto’s sterk aan het groeien.

Actieradius
Wat vooral ‘hot’ is onder de huidige elektrische rijders en geïnteresseerde toekomstige rijders, is het langer kunnen rijden zonder tussentijds te laden. Ook wel de actieradius genoemd.

Het werkelijke actieradius van een elektrisch voertuig lag een paar jaar geleden voor het merendeel van de elektrische auto’s nog op zo’n 100 km. Inmiddels zijn er al diverse auto’s waar je met gemak 350 km kan rijden zonder op te laden. Dus je hoeft geen angst meer te hebben dat je stil komt te staan met een elektrische auto.

Laadinfrastructuur
Natuurlijk is de groei in het aantal oplaadpunten in Nederland een logisch gevolg. Niet alleen in de binnensteden wordt een deel van parkeerplaatsen vrijgemaakt voor elektrische voertuigen maar ook in parkeergarages en op andere terreinen.

Steeds meer gemeentes gaan over tot het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen in 2019. Een mooie ontwikkeling, want zo stimuleert ook je gemeente het elektrisch rijden en ben je niet afhankelijk van de laadpunten in parkeergarages of natuurlijk je laadpaal thuis. Gekscherend zou je kunnen zeggen dat je met een elektrische auto een grotere kans hebt op een parkeerplaats.

Aanschafprijzen elektrische auto’s dalen
Steeds meer betaalbare elektrische modellen van diverse automerken, komen op de markt. Een niet onbelangrijke ontwikkeling. Daardoor wordt het elektrisch rijden voor veel automobilisten haalbaar.

De acceptatie van het elektrisch autorijden neemt daarmee enorm toe. Nu leaserijders vaker voor elektrische auto’s kunnen kiezen, is het belangrijk dat je de juiste informatie, en een voor jou op maat gemaakt advies krijgt. Bij Riemersma Leasing hebben we al jaren ervaring met het adviseren van elektrisch rijden. Juist doordat het ‘groen’ rijden bij ons hoog in het vaandel staat, zijn wij de juiste partij om je te helpen bij het overstappen naar elektrisch rijden of het continueren daarvan.