Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2749-riemersma-leasing-extra-lang-genieten-van-de-accu-van-je-elektrische-fiets.jpg

Extra lang genieten van (de accu van) je elektrische fiets? DIT zijn de 5 gouden tips

Fietsen is gezond! Natuurlijk weten we dat allemaal al lang en met de komst van de elektrische fiets is fietsen voor veel mensen in allerlei leeftijdscategorieën een uitkomst gebleken; de ondersteuning die een elektrische fiets biedt is fantastisch. Ook als je minder fysiek fit bent en/of bijvoorbeeld wat ouder. is

Tegelijkertijd wint de (met name elektrische) fiets enorm aan populariteit onder werkend Nederland. In plaats van filerijden in de auto of, zeker in de tijd die we nu met elkaar beleven, met een mondkapje in het schaars voorhanden zijnde openbaar vervoer, is fietsen voor veel werknemers een uitkomst. En eerlijk is eerlijk; we zijn Hollanders of we zijn het niet.. fietsen zit in ons bloed!


Overigens is er ook de optie om fiets en auto te combineren, voor je zakelijk vervoer. Maar daarover vind je meer op de pagina 6wielencontract.

Als je dan zo’n elektrische fiets hebt, of deze nu gekocht of via lease van jou is, wil je er wel goed voor zorgen. En met name de accu van je e-Bike is waar je zuinig op wilt zijn voor lang genieten zonder extra kosten. Daarom delen we graag wat nuttige tips die ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk geniet van je fiets accu. Let’s bike:

Laat je accu liefst zo min mogelijk volledig leeg lopen
Een accu die helemaal leeg is, slijt het hardst of gaat stuk. Dat geldt overigens ook voor langdurig helemaal vol zijn. Dat betekent dus dat je na een ritje best elke keer je accu kunt laden, maar wanneer je van plan bent je fiets een tijd niet te gebruiken, is 30-70% het gouden venster.

Dat betekent ideaal gesproken dus ook, dat wanneer je langdurig je fiets niet gebruikt, je tussentijds er goed aan doet even de accustatus te checken en eventueel wat bij te laden als je onder die 20 of 30% dreigt te komen. 

Denk aan de temperatuur
Hoewel we in Nederland niet zo’n land van extremen zijn, vindt de accu van een elektrische fiets de neutrale middenmoot het prettigste; kamertemperatuur is prima! Erg koud en erg warm is voor de levensduur van je accu geen aanrader.

In de winter doe je er dus goed aan je accu pas net voor je vertrekt op je fiets te plaatsen en in de zomer je fiets niet in volle zon te zetten als je accu erop zit. Voor fietsen in de winter zijn er zelfs beschermhoezen voor je accu te vinden… mocht je toch echt langdurig in de kou op pad willen OF de felle zon willen trotseren.

Lees de informatie/handleiding
Welkom bij de open deuren, maar toch wordt het weinig echt gedaan. Hoewel veel gebruiksvoorwerpen zijn voorzien van een handleiding zijn we er als mens een ster in die te laten voor wat ze zijn. Vaak vraagt het geen hogere wiskunde en komen we er zelf wel uit, toch?

Toch is het voor je elektrische fiets een absolute aanrader even de handleiding te lezen, omdat hier specifieke informatie in staat over jouw fiets, jouw accu en de correcte verzorging ervan.

Daaraan gekoppeld; gebruik altijd de lader die bij je fiets hoort. Je kunt er alleen zeker van zijn dat je accu goed wordt geladen, als je de juiste lader gebruikt. Logisch, maar toch.

Haal je accu uit je fiets bij transport
Ga je op pad, heb je je fiets uitgeleend of heb je een andere reden om je fiets te vervoeren? Zorg er dan altijd voor dat je je accu van je fiets haalt. Zo garandeer je niet alleen veilig vervoer van je fiets, maar loopt de accu minder schade op en ervaar je geen invloed op de levensduur.

Laat je accu niet lang volledig geladen aan stroom liggen
Het is misschien aantrekkelijk, ’s middags na de laatste rit de accu aan de stroom en ’s morgens zien we wel verder als we hem weer gaan gebruiken.

Toch is het voor je accu (levensduur, actieradius) beter als je je accu wanneer hij geladen is niet onnodig lang aan de stroom te laten liggen. Zie je dus dat je accu vol is, haal hem van de lader.

En dan nog dit:

De bandenspanning heeft een grote invloed op de actieradius van de fiets/accu. Tip is om deze regelmatig op spanning te brengen. Op de zijkant van de band staat de optimale bandenspanning vermeld.
De eerste onderhoudsbeurt van een fiets is gelijk de belangrijkste onderhoudsbeurt.
Wil jij je fiets ook vaker gebruiken (als zakelijk vervoersmiddel)? Of wil je je medewerkers ruimte bieden om gebruik te maken van een slim fietsplan?

Maak dan kennis met FietsZakelijk

Oh, en wil je liever niet elektrisch? Een sportfiets kan ook! (Of, ga voor echte snelheid met een Speed-Pedelec)
Berichtnavigatie