Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2850-riemersma-leasing-hier-moet-je-op-letten-bij-een-tweedehands-elektrische-auto.jpg

Hier moet je op letten bij een tweedehands elektrische auto.

Al jaren maakt het elektrisch rijden een boost door. Daardoor komen nu mondjesmaat elektrische modellen op de occasionmarkt.

Een tweedehandsauto kopen is sowieso niet zo eenvoudig; je wilt immers geen kat in de zak kopen en zeker zijn dat je aan je auto geen mankementen gaat krijgen. Dat is voor een elektrische occasion niet altijd eenvoudig want er is nog niet veel historie. Dat maakt het ook meteen erg interessant als je weet waar je op moet letten!

Een elektrische occasion; de pluspunten
Er is erg veel vraag naar een tweedehands elektrische auto’s. Dat bleek uit onderzoek van Autotrack, het aantal zoekopdrachten naar tweedehands elektrisch aangedreven auto’s verdubbelde.

Elektrisch rijden heeft veel voordelen en wanneer je de relatief hoge aanschafprijs van nieuwe elektrische auto’s mist, is het een aantrekkelijke keuze voor veel mensen. Daarbij is, naast natuurlijk het bijdragen aan een schonere wereld en ‘stil’ rijden, het kostenplaatje ook na aanschaf een belangrijke motivatie. Zo kent een elektrische auto geen wegenbelasting ( houderschapsbelasting ), vrij lage onderhoudskosten en goedkoop ‘tanken’ door stroom. Wel zijn er zaken waar je alert op moet zijn. Bij een tweedehands elektrische auto kan het venijn namelijk later om de hoek komen.

Geen zekerheid
De belangrijkste onzekerheid, en dus de moeite van het checken waard, is de staat van het batterijpakket. Als het batterijpakket flink gebruikt is, kan vervanging daarvan noodzakelijk zijn.

Daar hangt overigens een flink prijskaartje aan. Dit is namelijk het duurste element aan je elektrische auto. Neem bijvoorbeeld het batterijpakket van een Nissan, daar betaal je al snel €5000,= voor, en dat kan voor een Tesla al snel oplopen tot 15.000,=. Let dus ook zeker op de resterende garantieperiode op het accupakket. Over het algemeen doen de accupakketten het goed kijkend naar prestaties (accucapaciteit en uitval).

Proefrit
Een uitgebreide proefrit is een must!  Kijk hoe een auto reageert na een laadbeurt en rijd een auto eens zo ver mogelijk leeg. Als het bereik lijkt te kloppen, kun je uitgaan van een goede accu. Een andere optie is een keuringsrapport laten maken van de accu door een onafhankelijke keurder.

Is de actieradius toereikend?
Bij elektrisch rijden heb je te maken met een actieradius. Hoewel die in nieuwe modellen steeds ruimer wordt, is het huidige aanbod van elektrische auto’s (tweedehands) natuurlijk nog een generatie ouder.

Let dus goed op hoeveel kilometers je dagelijks rijdt en plan je route goed. De laadopties en de dekkingsgraad zijn de afgelopen jaren ook sterk gegroeid, in en buiten Nederland. Daar kun je dus prima je route op afstemmen zodat je vooraf bedenkt en bepaalt waar je ongeveer wilt stoppen voor een break, werk en laadmoment.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een gebruikte elektrische auto via Riemersma Leasing neem dan contact met ons op !