Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2741-riemersma-leasing-iedereeen-aan-de-automaat.jpg

Iedereen aan de automaat

“Een automaat rijden” was enkele jaren geleden zeker geen vanzelfsprekendheid. De traditionele manier van autorijden met een handgeschakelde versnellingsbak zoals we die kennen, was de norm. Daarin is de afgelopen jaren veel verandering gekomen. Uit de afgelopen twee jaar blijkt dat steeds meer automobilisten kiezen voor een automaat. Deze trend is niet zo verrassend als we kijken naar de andere ontwikkelingen die onze auto heeft doorgemaakt de laatste jaren. Wat zijn de voordelen van een automaat en waarom die groeiende populariteit?

 

Elektrische auto’s
Met de komst van meer elektrische auto’s, die per definitie niet handgeschakeld zijn, is het groeiend aantal automaten een logisch gevolg. Daarbij is de verwachting dat het aantal nieuwe auto’s dat elektrisch of hybride is, alleen nog maar verder zal toenemen.

Comfortabel autorijden
Het rijden met een automaat wordt door de meeste automobilisten qua rijervaring als ontspannend ervaren. Je kunt makkelijk mee in de verkeersstromen en snelheidswisselingen en het autorijden vraagt minder actieve, bewuste handelingen dan het handmatig schakelen.

Tel daarbij, de Corona crisis even buiten beschouwing gelaten, de jarenlange file-groei er bij op, dan is de keuze voor een automaat snel gemaakt. Filerijden is een stuk eenvoudiger en meer ontspannen in een automaat dan steeds het koppelen en schakelen in een ‘traditionele’ auto. Daarom kiezen ook veel jongere bestuurders steeds vaker voor automaat.  

Lage meerprijs en zuiniger dan voorheen
Bij steeds meer merken is de meerprijs voor een automaat laag of er wordt zelfs geen meerprijs meer (BMW) berekend. Dit werkt stimulerend werkt voor de keuze voor een automaat. Ook voor jongere bestuurders.

Werd voorheen de automaat als een niet zo zuinige keuze gezien, ook op dat vlak heeft de techniek niet stilgezeten. Sommige auto’s zijn zo efficiënt geworden dat ze zelfs zuiniger zijn dan de handgeschakelde modellen. Ook daarin is de keuze voor ontspannen rijden dus snel gemaakt.  

Imago wijzigt
Waar voorheen de bestuurder van een automaat vooral oud moest zijn of niet zoveel vertrouwen in eigen rijkunsten moest hebben, klopt dat beeld al lang niet meer. Hoewel een deel van de groei wel door oudere bestuurders wordt gevormd, omdat ze langer blijven rijden, is het juist de groeiende groep jonge bestuurders die bewust voor het gemak en comfort van een automaat kiest.

Het imago van een automaat is daarmee niet langer oubollig; gemak en comfort heeft de overhand, zeker voor de mensen die zoals gezegd regelmatig met files te maken hebben.

Direct op weg
Wist je dat in ons ‘direct op weg’ aanbod OOK diverse automaten te verkrijgen zijn? Zo maak je maximaal gebruik van een comfortabele auto met automaat en het scherpe aanbod van onze Direct op Weg modellen!

Bekijk alle actuele Direct op Weg auto’s

 
Berichtnavigatie