Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2861-riemersma-leasing-ik-heb-er-5-jaar-lang-fantastisch-mee-gereden.png

Ik heb er 5 jaar lang fantastisch mee gereden!”

Na een leaseperiode van 60 maanden zit het erop: de Renault Zoë, één van de eerste elektrische auto’s die we hebben ingezet, is ingenomen. We zijn benieuwd naar de rijervaring van bestuurder Mark Kwak: wat zijn de afwegingen geweest om voor deze auto te kiezen, en zou hij opnieuw kiezen voor elektrisch?

Mark vertelt: “Door te kiezen voor de Renault Zoë lever ik een kleine bijdrage aan de CO-2 vermindering. Ik vind het belangrijk om als consument bewust om te gaan met energie; zo heb ik bijvoorbeeld ook zonnepalen op mijn dak. De Renault Zoë is voor mij de ideale auto voor woon-werk verkeer. Ik rijd zo’n 80 kilometer per dag, voor deze kleine afstanden is deze auto prima”.

Rij-eigenschappen

“Over de rij-eigenschappen kan ik kort zijn: de Renault Zoë rijdt pittig en is ruim. Het bereik is zo’n 100 kilometer. Zonder tegenwind is het bereik groter. Op de snelweg rijd ik gemiddeld 105 kilometer: op de heenweg rijd ik rustig en op de terugweg wat harder”. De auto rijdt soepel, is gemakkelijk bedienbaar en is onderhoudsvrij. En de auto start altijd!”.

Overweeg je elektrisch te gaan rijden? Dit zijn Marks’ tips

“Wat ik zou willen zeggen tegen bestuurders die een elektrische auto zoals de Renault Zoë overwegen? Ik zou deze auto altijd aanraden als tweede auto. De belangrijkste reden hiervoor is het bereik; al zijn daar in de afgelopen jaren natuurlijk veel ontwikkelingen in geweest en is de actieradius sterk verbeterd.  Zo kun je bijvoorbeeld met de nieuwe Renault Zoë 300 echte kilometers rijden.
“Daarnaast zou ik niet zonder eigen laadpaal aan elektrisch beginnen, dan is het niet te doen wat mij betreft. Thuis laden werkt prima, ik heb in de afgelopen 5 jaar geen enkele keer gebruikgemaakt van snellaad opties langs de snelweg”.
En als laatste tip: denk eerst goed na hoe je de auto gaat gebruiken voordat je een elektrische auto aanschaft”.
“Ik ga nooit meer anders rijden dan elektrisch! “

Mark vervolgt: “Ik heb 5 jaar lang fantastisch met de Renault Zoë gereden! Daarom heb ik overwogen om hem over te nemen als tweede auto. Dit is nog best prijzig, en daarnaast moet je de batterij blijven huren van Renault voor 80 euro per maand. De MIA regeling geldt alleen voor zakelijk gebruik, dus daarom heb ik vanwege die kosten toch besloten om hem niet over te nemen”.

“Wat ik nu rijd? Ik heb net een Jaguar I-PACE aangeschaft. Het opladen aan huis gaat prima. Het bereik is 400 kilometer en dat is heel prettig. Wat ik wel jammer vind is dat je als bestuurder meer bijtelling betaalt wanneer je een elektrische auto aanschaft boven de 50.000 euro. Ik vind dat de overheid juist extra stimuleringsmaatregelen zou moeten nemen om zoveel mogelijk bestuurders elektrisch te laten rijden. Ik ben heel tevreden over deze auto: het comfort is erg hoog, de auto heeft een goede wegligging en een ander bijkomend voordeel is dat je alvast de kachel kunt aanzetten terwijl de auto nog aan de lader staat: ideaal. Ik ga nooit meer anders rijden dan elektrisch!”