Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2713-riemersma-leasing-in-de-auto-tijd-voor-een-playlist.jpg

In de auto? Tijd voor een playlist!

Aan het einde van het jaar worden de muzieklijsten weer samengesteld. Zo heb je de Evergreen Top 1000, Top 40000 van radio 10 Gold en natuurlijk de Top 2000 van de NPO. Zijn er ook lijstjes te vinden van automuziek?

Muziek maakt het auto rijden alleen maar leuker! En al lijken de tijden dat we uren achter het stuur zaten de afgelopen tijd iets verder weg te liggen; onze auto brengt ons op dit moment als een van de weinige vervoersmiddelen nog steeds overal naar toe.

Dus wat is je stijl – ga je voor het serieuze rockwerk of smelt je weg in easy-going muziek? Voor elke autorit is er de perfecte muziek.

De radio

Al lijkt het anno eind 2020 bijna ‘old skool’ maar de radio is nog steeds een belangrijk medium die ons in onze auto avonturen voorziet van muziek. En zo breed als smaken van de Nederlandse muziekkenners zijn, zijn er radio zenders. Je laat je verrassen door het aanbod van de DJ, met her en der een nieuwsbericht of small talk tussendoor.

Spotify

Zeker nieuwe auto’s koppelen feilloos met je mobiele telefoon en daarmee opent zich een wereld van muziek. Want zeg je ‘zelf je muziek kiezen’, dan zeg je Spotify. En niet onaardig; er zijn al heel veel andere roadtrippers die hebben nagedacht over de ideale auto playlist. Waag eens een zoekterm in Spotify en je nieuwe favoriete afspeellijst kan zo gevonden zijn, in welke stijl je ook zoekt. En dat hoeft echt niet alleen maar over nummers te gaan met het thema rijden, auto of onderweg.

Lekker variëren

Het mooie aan muziek is natuurlijk dat er altijd wel iets is dat past bij je gemoed op dat moment. Heerlijke weekendtoer richting zee in de zomer? Muziek genoeg.

Het overheerlijke aan muziek is dat je niet alleen je muziek kunt aanpassen aan je mood, maar je gemoedstoestand ook beïnvloed kan worden (liefst positief natuurlijk) door muziek. Dus je werkdag al meezingend van je af laten glijden; het kan!

Ook leuk om te weten

Uit onderzoeken bleek recent nog dat veel mensen vinden dat bij bepaalde verrichtingen  harde muziek aan als heel storend en afleidend wordt ervaren. Zo zijn er dus tal van mensen die hun muziek zachter zetten als ze zich concentreren bij het inparkeren.

In gelijksoortige onderzoeken waren de testers NIET toegestaan om de muziek bij moeilijke verrichtingen uit of zachter te zetten en wat bleek – het lukte bestuurders prima zich te concentreren en ze konden achteraf niet terughalen welke muziek werd gespeeld. De concentratie blokkeerde de details van de muziek en legde de nadruk op de uit te voeren handelingen. Sterker nog, zeker als de omgeving eentonig is, helpt muziek juist je concentratielevels op peil te houden. Win-win voor die lange ritten!

Automobilisten en muziek gaat dus prima samen, blijkt wel.

Dit zijn de 10 meest meegezongen liedjes in de auto volgens Radio10 Gold

Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
Queen – Bohemian Rhapsody
Tracy Chapman – Fast Car
Golden Earring – Radar Love
John Farnham – You’re The Voice
Journey – Don’t Stop Believin’
Dan Hartman – Relight My Fire
The Foundations – Build Me Up Buttercup
Dolly Parton – Jolene
The Proclaimers – I’m Gonna Be (500 Miles)
Heb jij zelf een top 10 beste autosongs, laat het ons weten in de comments