Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2816-riemersma-leasing-kies-voor-een-elektrische-auto-zodat-je-in-de-toekomst-ook-ongestoord-en-geruisloos-amsterdam-binnen-kunt-rijden.jpg

Kies voor een elektrische auto, zodat je in de toekomst ook ongestoord én geruisloos Amsterdam binnen kunt rijden.

Vorige week een hot item: Amsterdam wil de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren vanaf 2030. Men wil alle voertuigen met een verbrandingsmotor weren. Uitstootvrije voertuigen zijn de enige voertuigen die in de stad mogen rijden. Zoals staat in het Actieplan Schone Lucht van de gemeente. Volgens het plan is het vanaf volgend jaar met een tweedehands diesel uit 2004 niet meer toegestaan ­binnen de Ring te komen.

“We willen schonere lucht voor alle Amsterdammers. Vieze lucht is nu nog te vaak een sluipmoordenaar. Na roken, slecht eten en weinig bewegen is vieze lucht het vierde grootste gezondheidsrisico voor de Amsterdammer”, stelde de verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma vorige week. De autobranche vindt het plan zeer onrealistisch. De kosten van elektrisch rijden blijven dalen. Naar verwachting zijn elektrische auto’s in 2025 goedkoper dan benzineauto’s en zal de helft van de nieuw aangekochte auto’s dan elektrisch zijn. Echter, in Amsterdam zijn op dit moment de meeste autobezitters in het bezit van een tweedehandsauto.

Indien je nu kiest voor een elektrische auto, kun je in de toekomst ook ongestoord én geruisloos Amsterdam binnen rijden, althans als de forse ambitie die het huidige college van Amsterdam nu heeft doorgang vindt. Riemersma kan je adviseren bij het formuleren van een elektrische mobiliteitsbeleid. Advies over elektrisch rijden nodig?

Kom in contact met ons Riemersma Leasing team en leg je wensen en uitdagingen aan ons voor!