Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2753-riemersma-leasing-kostenbesparing-tijden-covid-19.jpg

Kostenbesparing tijdens Covid-19; zo helpen we een handje mee

We haalden in ons vorige blog al even aan dat we op zoveel mogelijk manieren zoeken naar een vorm van flexibiliteit die onze klanten en relaties en onszelf in staat stelt op de best mogelijke manier door deze bijzondere tijd heen te loodsen.

We snappen ook dat heel veel organisaties op dit moment een moeilijke tijd doormaken. Daarnaast zijn veel van de factoren waarop bijvoorbeeld leasecontracten zijn gebaseerd, opgesteld in een ‘andere realiteit’. We werken met z’n allen thuis, eindeloze kilometers op de weg voor bezoeken aan klanten en relaties en je woon-werk afstanden zijn niet langer aan de orde en het lijkt erop dat voor de meeste organisaties dat voorlopig ook echt nog zo zal blijven.

Dat die veranderde realiteit op allerlei vlakken een behoorlijke impact hebben, ook financieel, snappen we heel goed. En omdat we er bij Riemersma Leasing ook van overtuigd zijn dat we met oog voor elkaar (ook/juist zakelijk) het beste door deze crisis heen komen, nemen we daarin ook ons aandeel.

Daarom in ons blog van vandaag enkele kostenbesparende maatregelen voor jou als klant.. en dat is goed nieuws!

Voorschotten op brandstof maandelijks verrekend vanaf eind april
Vanaf eind april vindt de verrekening van de brandstofvoorschotten niet per kwartaal, maar per maand plaats. Zo komen we onze klanten graag financieel tegemoet, juist in minder goede tijden.

Aanpassen kilometers
Juist nu we massaal thuis werken is de basis waarop je mobiliteitskeuzes eerder zijn gebaseerd niet meer in lijn met de huidige praktijk. Om de leaseprijs te bepalen kijken we normaal gesproken samen naar wat de verwachtingen zijn bij aanvang van het contract. Dat het er nu allemaal anders voorstaat is als ondernemer misschien lastig.

In juli kijken we daarom opnieuw naar het verwachte aantal kilometers en de bijbehorende verwachtingen qua onderhoud en restwaarde en kan het zijn dat we dit voor je bijstellen. Daar word je dan van op de hoogte gesteld.

Verlengen leasecontract mogelijk
Dit schreven we in ons vorige blog ook al even en is een uitkomst voor veel leaserijders. Wanneer binnen nu en enkele maanden je leasecontract afloopt, krijg je de kans deze te verlengen. Normaal gesproken zouden we met je kijken naar een nieuwe leaseauto en bijbehorend contract, maar de lange levertijd op nieuwe auto’s maken dat lastig. Door de optie om je leasecontract te verlengen blijft in veel gevallen je bijtelling gelijk, ga je geen langdurige verplichting aan en maak je gebruik van financieel voordeel. Het is sowieso geen slecht idee om je contract onder de loep te nemen en te kijken of het nog bij jou en de huidige situatie past.

Tijd slim gebruiken
Juist nu veel auto’s gedwongen stil staan, is het zorg om onderhoud of reparaties die gedaan moeten worden vooral nu te plannen. Zo ervaar je minimale hinder van het missen van je auto en is, wanneer je je auto weer meer gaat gebruiken, alles weer top in orde. Denk hierbij aan je bandenwissel, maar ook reparaties of noodzakelijk onderhoud.

Verder kijken
Onze accountmanager kijken graag met jou naar je specifieke situatie en denken mee in het vinden van oplossingen. Zo proberen we er met zijn allen het beste van te maken. Met aandacht voor elkaar en de situatie.

We horen graag van je! Informatie over waar je ons kunt bereiken, vind je hier.