Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2591-riemersma-leasing-fietszakelijk-specialized-como.jpg

Nederland op de fiets – De vrijheid van fietsen

Geschreven door op

Nederland is een van de landen in de wereld waar fietsen gemeengoed is; we zijn een fietsland! En met de groeiende populariteit van met name de e-bike zie je die trend ook zonder moeite terug zien in ons zakelijk vervoer.

In ons blog van vandaag staat de fiets (en al haar voordelen) centraal en belichten we ook even de mogelijkheden van het leasen van een fiets.

Covid en fietsen
Hoewel de trend natuurlijk allang was ingezet en het groeiende aantal elektrische fietsen in Nederland geen geheim was, brengt het Nederland dat we hebben leren kennen tijdens Covid, daar een grote boost in.

Met beperkingen en een groter gevoel van risico van reizen met het openbaar vervoer, is de populariteit van fietsen alleen nog maar groter geworden. Maar ook mensen die veel thuis werken en daarom hun auto laten staan, voelen een groeiende behoefte aan beweging en frisse lucht als onderbreking van hun dagelijkse werk- en woonroutine.

Daarnaast is Nederland steeds meer gegroeid als (elektrisch) fietsland. Ons (snel)fietspadennetwerk krijgt de aandacht en wordt verder uitgebreid, maar ook de toegankelijke laadmogelijkheden voor elektrische fietsers groeien hard.

Werknemers en fietsen
Dat fietsen, zeker voor kantoorpersoneel, enorm goed is voor je gezondheid is geen geheim. Als werkgever heeft het motiveren van je werknemers om met regelmaat de fiets te pakken (en dus bij te dragen aan het faciliteren daarvan) daarmee ook direct voordelen – gezonde werknemers zijn immers veel waard.

Ondanks de lagere belasting anno nu op ons verkeersnet, zijn files en parkeerproblemen nog steeds aan de orde van de dag. En laat dat nou net iets zijn waar je met je fiets geen last van hebt.

Fiets leasen?
Het leasen van een fiets is niet nieuw, maar toch nog redelijk onbekend bij veel werknemers en werkgevers. En dat is jammer, want (het aanbieden van) een fiets leasen, heeft heel veel voordelen, voor zowel werknemer als werkgever!

Buiten de genoemde voordelen voor de gezondheid en een potentiële tijdsbesparing, is het aanbieden van fiets lease (zoals FietsZakelijk) een belangrijke meerwaarde voor werkgevers en werknemers:

  • Kostenbesparing (lage zakelijke bijtelling en lage kosten per maand)
  • Zeer sterke aanvulling op de secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Sterk statement in MVO ondernemen en groen ondernemen
  • Keuze mogelijkheden (het hoeft dus echt niet altijd een e-bike te zijn, ook een sportfiets kan!)
  • En het leasen van een fiets hoeft niet te betekenen dat je andere vervoersmogelijkheden aan de kant zet…

Maak de combi
Het mooie van mobiliteit is dat het niet om slechts een ‘smaakje’ vervoer hoeft te gaan. Een fietslease zoals FietsZakelijk kan dus heel goed worden gecombineerd met andere vormen van mobiliteit, zoals een (deel)auto of het openbaar vervoer.

Maak je al gebruik van bestaande mobiliteitsregelingen? Dan kan een fietslease prima worden gecombineerd met wat er al loopt. Ons team weet feilloos wat je mogelijkheden zijn en waar ze je bedrijf en werknemers goed mee helpen, zeker in combinatie met al bestaande regelingen.

Benieuwd naar wat er kan? Kom in contact met ons team of laat van je horen per e-mail: fietszakelijk@riemersmaleasing.nl