Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2836-riemersma-leasing-nissan-leaf-meest-verkochte-elektrische-autos-in-europa.jpg

Nissan Leaf meest verkochte elektrische auto in Europa

De nieuwe LEAF 40 kWh is met 40.699 exemplaren de bestverkochte elektrische auto in Europa van het afgelopen jaar. Daarmee beleeft de elektrische middenklasser een ijzersterk debuutjaar. Ook in Nederland scoort de LEAF sterk: met 3.369 afgeleverde auto’s staat hij derde in het vol elektrische klassement. En de Nissan is met deze score tevens de bestverkochte elektrische middenklasser in ons land.

Naast de Leaf en de Zoe werden ook de BMW i3, de plugin hybrid-versie van de Mitsubishi Outlander en de Volkswagen Golf meer dan 20.000 keer verkocht. Het Japanse en Franse automerk leiden al langere tijd de verkopen. In december werd de Renault Zoe het beste verkocht; 5.382 exemplaren verlieten de dealer. De Nissan Leaf volgt op de tweede plaats, voor de Mitsubishi.

Voor dit jaar verwachten BOVAG en RAI Vereniging totaal 28.000 nieuwe registraties van volledig elektrische personenauto’s. Naast de gewijzigde bijtellingsregels drukte volgens de organisaties de leveringsonzekerheid de verwachte groei voor 2019. Door de wereldwijd sterk stijgende vraag naar elektrische auto’s, lopen de levertijden van bepaalde elektrische modellen op.

Wil je meer informatie over ontwikkelingen in elektrisch rijden lees dan dit artikel.