Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2838-riemersma-leasing-ontwikkelingen-in-elektrisch-rijden.jpg

Ontwikkelingen in elektrisch rijden

De elektrische  (lease) auto (en niet minder onze elektrische fiets) zijn geen bijzonderheid meer in ons straatbeeld. Zo is een huis met een eigen oplaadpunt steeds vaker in de wijk te vinden, maar zijn ook centrale laadpunten in een wijk, bij een parkeerplaats of bijvoorbeeld bij een gemeenschappelijk gebouw, meer regel dan uitzondering.

We meldden al dat de markt van elektrische auto’s (en daarmee overigens alle aanverwanten; van fiets en scooter tot elektrische vrachtwagen) zich zeer hard ontwikkelt. Dat moet ook, want de drempels die automobilisten eerder tegenhielden om voor een elektrische auto te kiezen, moeten worden weggenomen. En dat lukt!

Actieradius veel groter
Een veelgehoord bezwaar uit het verleden is niet langer een issue meer. De actieradius van de gemiddelde elektrische auto van de huidige generaties is gemiddeld zo’n 350 km wat je, zeker in Nederland, in staat stelt om comfortabel en efficiënt met de auto te reizen. Daarbij vinden ook tal van innovaties plaats die batterijduur nog beter beheersen in variabele omstandigheden, zoals de batterij geheel leeg rijden, juist herhaald kleine beetjes laden, of winters (koud) weer.

Het is de vraag onder de huidige autobezitters van een benzine, diesel of LPG auto: Ben ik al toe aan een elektrische auto? Gezien het feit dat alle merken bezig zijn met de ontwikkeling van elektrische auto’s is die vraag wellicht overbodig.

Advies over elektrisch rijden nodig?
Kom in contact met ons Riemersma Leasing team en leg je wensen en uitdagingen aan ons voor!