Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2971-riemersma-leasing-rog-opafstand.jpg

Op afstand…..

11-05-2020

Beste Relatie,

Persoonlijk en oprecht contact met onze relaties zit in het DNA van Riemersma.
Dat is voor ons een belangrijke voorwaarde om onze dienstverlening op de gewenste manier te kunnen bieden. Dan krijg je een aantal weken geleden de opdracht om ‘op afstand’ te gaan werken. Zowel in de samenwerking met jou, als ook binnen ons eigen team.

Een bijzondere tijd waarin we leven. Ook onze mensen werken gedeeltelijk thuis en op kantoor hebben we een beperkte bezetting. Onze vaste chauffeurs, de ‘jong’ gepensioneerden behorende tot de risicogroep, blijven voorlopig thuis om ook voor hen de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Een belangrijk uitgangspunt bij alle getroffen maatregelen is dat de dienstverlening aan onze relaties en berijders zo optimaal mogelijk moet blijven. Daarbij kunnen wij rekenen op een geweldige inzet en aanpassingsvermogen bij onze vaste partners zoals dealerbedrijven, schadeherstellers, bandenleveranciers, verhuurbedrijven en glasherstellers.

Nadat ik eind februari was getroffen door een hartinfarct heb ik het ‘op afstand blijven’ aan den lijve ondervonden. Gelukkig gaat het met mijn gezondheid bijzonder goed. Ik heb nagenoeg geen blijvende schade opgelopen en mijn herstel verloopt voorspoedig. Inmiddels ben ik een aantal ochtenden per week mijn werkzaamheden weer aan het oppakken. Rustig opbouwen is hierbij het advies, dus daar zal ik me aan houden.

Velen van jullie hebben mij in de achterliggende tijd een berichtje, prachtige bloemen of een kaart gestuurd. Letterlijk en figuurlijk HARTverwarmend! Deze blijken van medeleven en belangstelling hebben mij goed gedaan en zeker bijgedragen aan mijn herstel. Echt geweldig om dat te mogen ervaren, waarvoor mijn oprechte dank!

Tijdens mijn verplichte afwezigheid hebben mijn collega’s Joost van den Akker, Jan Willem van Leeuwe en Harm Pollmann mijn taken op een geweldige manier opgevangen. Mooi om te mogen ervaren dat wij in de loop der jaren een solide team hebben gebouwd. Een team dat in geval van calamiteiten ervoor kan zorgen dat voor Riemersma én voor jou alles zo goed mogelijk blijft functioneren.

De komende tijd moeten wij nog op afstand blijven. Maar we zijn en blijven voor jou vanzelfsprekend bereikbaar én denken graag met je mee in deze uitzonderlijke tijd.

De afgelopen weken hebben we met veel relaties contact gehad om te vernemen hoe het met je persoonlijk en je business gaat. Het is goed te mogen constateren dat de meeste van onze relaties, zij het met aanpassingsvermogen, tot op heden in verhouding redelijk tot goed door deze crisis komen.

Als gevolg van de productiestop bij autofabrikanten en de wens van relaties om flexibel te blijven, zien we dat veel bestaande contracten worden verlengd. Flexibele en tijdelijke contracten kunnen we invulling geven met shortlease of voorraadauto’s. Buiten flexibiliteit en overzichtelijke contractperiodes, heeft deze aanpak ook kostentechnische voordelen voor je. Verder worden met ingang van 1 mei de brandstofkosten per maand met je verrekend in plaats van per kwartaal. Wij streven ernaar met deze maatregel geen onnodig beslag op uw liquiditeiten te hoeven doen. Onze mensen staan voor je klaar om je te adviseren wat op dit moment de beste opties zijn.

Tot slot hoop ik van harte dat wij samen met jou en je organisatie deze moeilijke periode op een goede wijze kunnen doorkomen en dat er weer snel licht gloort aan de horizon. Voor jou, je dierbaren en collega’s wens ik een goede gezondheid toe.

Rob Gielens
Directeur