Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2747-riemersma-leasing-op-de-fiets-naar-je-werk.jpg

Op de fiets naar je werk?

Nederland is echt een fietsland. Met maar liefst 37.000 kilometer fietspad doen we bijna een kwart van onze verplaatsingen op de fiets. In totaal fietsen we met alle Nederlanders bij elkaar zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon.[1] De meeste van deze kilometers worden recreatief gemaakt. Maar waarom niet ook op de fiets naar je werk?

Op steeds meer plekken in Nederland worden snelfietspaden gerealiseerd. Brede fietspaden met flauwe bochten, zodat je lekker door kan fietsen. Ook kom je zo min mogelijk kruispunten en verkeerslichten tegen, zodat je zo min mogelijk hoeft te stoppen en je tempo kan behouden. Deze snelfietspaden vind je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Zaandam, van Den Bosch naar Oss (F59) en van Utrecht naar Houten.

Voor je gezondheid brengt het veel voordelen met zich mee om op de fiets naar je werk te gaan en je auto te laten staan. Het is super gezond; je blijft fitter en verlaagt de kans om ziek te worden. Ook maakt het gelukkiger; je voorkomt filestress, je hoeft niet op zoek naar dat laatste parkeerplekje én het is goed voor het milieu.

Tegenwoordig hoef je echt niet meer op een ouderwetse fiets te stappen. De nieuwste fietsen zijn hartstikke hip, modern en voorzien van technische snufjes om je het fietsen zo aangenaam mogelijk te maken. Kies je voor een e-bike dan maak je het jezelf helemaal gemakkelijk. De elektrische ondersteuning geeft je extra comfort tijdens het fietsen. Ook met tegenwind of als je de ‘berg’ op moet. De e-bike is ideaal voor langere afstanden. Veel mensen wonen binnen een straal van 15 – 20 kilometer van hun werk. Een perfecte afstand om met een e-bike af te leggen. Ook haal je met een elektrische fiets gemakkelijk een snelheid van 25 kilometer per uur, zonder vermoeid of verhit te raken.

Wist je dat je een e-bike ook kunt leasen?
Meer weten? Neem direct contact op met onze accountmanagers of vraag een voorbeeld fietsleaseregeling op.

[1] Bron: https://bit.ly/31naNM5