Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2561-riemersma-leasing-fietslease-header.jpg

Op de fiets naar je werk

Geschreven door op 03-05-2020

Begin dit jaar lanceerde Riemersma Leasing het concept FietsZakelijk voor haar klanten. Een zakelijk Full Operational leaseconcept speciaal ontwikkeld voor de e-bike. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 52% van de werknemers maximaal 15 kilometer woon-werkverkeer hebben. Deze afstand kan je prima afleggen op de fiets. Een kwalitatief goede e-bike lease je met slechts 7% zakelijke bijtelling. Een fiets t.w.v. € 2.500,- rijd je dan al voor zo’n € 6,00 netto per maand.

Voordelen fietslease Nederland is echt een fietsland. Toch is de fiets nog niet een veelgebruikt zakelijk vervoersmiddel. Echter verandert de manier van reizen in de huidige situatie snel. Mensen zijn zich er meer van bewust dat de fiets een uitstekend vervoersmiddel is. Het is goed voor je gezondheid, op een e-bike hoef je niet zo hard te trappen, dus je komt fris aan op je werk én het is goed voor het milieu. Niet alleen omdat het geen brandstof kost, maar de productie van een fiets kost ook veel minder energie dan die van een auto.

En als we dan toch naar het kostenplaatje kijken is het ook nog eens veel goedkoper om een fiets te leasen in plaats van een auto. Door een lagere investering en ook de onderhouds- en verzekeringskosten zijn lager dan bij een auto. Per 1 januari 2020 heeft de overheid het fiscaal aantrekkelijker gemaakt om op de fiets naar het werk te gaan. Onze fiets-expert William de Bont vertelt je hier graag meer over.

Ook een fiets leasen? Het FietsZakelijk concept van Riemersma is een Full Operational leaseconcept. Dit betekent dat ook het onderhoud en de verzekering in het leasecontract zijn meegenomen. Maar Riemersma levert meer dan alleen de fiets. Wij verzorgen en begeleiden de totale introductie van fietslease binnen jouw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en we gaan graag in gesprek om te kijken wat binnen jouw organisatie past.