Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2808-riemersma-leasing-op-vakantie-met-de-leaseauto-ja-ook-elektrisch.jpg

Op vakantie met de elektrische leaseauto

Geschreven door op 15-07-2020

Begin 2019 werden er ruim 142.736 elektrische personenauto’s geteld op de Nederlandse wegen. Kortom, elektrisch rijden is en blijft populair. Waar we voorheen nog redelijk sceptisch waren tegenover de actieradius van de elektrische auto stonden, rest de vraag hoe het er in 2019 voor staat. Is Europa er klaar voor?

De zon laat in Nederland weer lekker op zich wachten. Het begint dus te kriebelen om die koffers te pakken. Nog snel een beachballsetje naast de koelbox op de achterbank, de pot pindakaas wordt in dat ene gaatje gepropt, de vakantiemuzieklijst is net op tijd gereed. Kofferbak gaat amper dicht, maar we kunnen vertrekken!

Opladen van je elektrische auto in het buitenland

Jarenlang gooien we bij Hazeldonk onze leasebak nog eenmaal op de kosten van de baas vol. Dan rijden we door naar Frankrijk. Maar wat doe je als je een volledig elektrische auto rijdt? Is op vakantie gaan met een elektrische auto lastig? Ja, de actieradius van EV’s is beperkt en het opladen vereist geduld. De opkomst van snelladers verzacht deze pijn enigszins. Wat wordt uw keuze dit jaar? Koos u al voor zekerheid en heeft u een vakantieauto in uw leasecontract opgenomen? Dan rijdt u zorgeloos met een passende auto naar uw vakantiebestemming. Ruilt u misschien tijdelijk met uw collega van auto?

Zorgeloze ‘elektrische’ bestemmingen

Misschien heeft u zo bewust uw keuze gemaakt voor uw elektrisch auto dat een andere auto geen optie is. Waar kunt u dan het beste op vakantie gaan? Wij hebben een aantal landen op een rijtje gezet die het beste inspelen op de elektrische auto. Ook de elektrische rijder kan zo zorgeloos van zijn vakantie genieten. Een goed overzicht vind je op de site van chargemap.

 • België
  In België zijn op dit moment ongeveer 1800 laadpunten, ongeveer de helft van wat we in Nederland hebben staan. Het netwerk is nog niet dekkend genoeg om zonder vooruit te plannen op reis te gaan.
 • Duitsland
  Dit land telt 26.000 Stromtankstellen, ofwel laadstations, veelal in het midden en westen en in de grote steden.
 • Noorwegen
  Ver vooruit met elektrisch vervoer en dus veel oplaadpunten, zo’n 11.500 laadstations (ladestasjoner). Meer pluspunten zijn het gratis mogen parkeren en over de busbanen rijden in Noorse steden.
 • Nederland
  In eigen land kun je met gemak op vakantie met je elektrische auto. Met 37.000 openbare oplaadpunten kom je heel Nederland elektrisch door.
 • Frankrijk
  In Frankrijk moet je op zoek naar een van de 25.000 “bornes de recharge”. Langs de snelweg zijn inmiddels ruim 200 snelladers,
 • Verenigd Koninkrijk
  Nu al een goede elektrische bestemming met 18.000 palen. De komende jaren zal dat alleen maar verbeteren aangezien er flink geïnvesteerd wordt in de infrastructuur voor elektrische mobiliteit. In de minder dichtbevolkte gebieden moet je wel beter plannen

Tot slot
Bereid je goed voor en let erop dat je bestemmingen niet te ver uit elkaar liggen. Zorg vooraf dat je de laadsystemen in het land van vakantie kent. Passen de snoeren, de aansluitingen? Ga er niet vanuit dat je die 300 km die je zou moeten kunnen rijden ook daadwerkelijk kán rijden. Dit hangt sterk af van rijstijl. Plan realistisch! Tenslotte, maar zeker niet onbelangrijk, geniet van je avontuur!