Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2641-riemersma-leasing-mobiliteit-zakelijk-leasen-vrij.jpg

Op vakantie met de leaseauto

13-06-2017

Binnenkort stappen veel mensen in de (lease)auto om de zon op te zoeken. Heerlijk natuurlijk, maar ga wel goed voorbereid op weg.

Voor vertrek

  • Check je auto, wellicht is deze aan onderhoud toe. Verklein de kans op pech door zaken zoals, bandenprofiel, bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof, remmen, accu etc. te controleren voor vertrek.
  • Controleer voor vertrek of je verzekerd bent voor vervangend vervoer en/of repatriëring of overnachting in het geval van pech of schade. Ben je niet toereikend verzekerd, sluit dan zelf een verzekering voor pech- en ongevallenhulp af.
  • Neem een reservesleutel mee en bewaar deze buiten de auto.
  • Controleer of je voor de landen die je tijdens uw reis aandoet de juiste spullen in de auto hebt liggen. Houdt ook rekening met een milieusticker en/of met tolvignetten die nodig zijn in diverse landen.
  • Check ruim voor vertrek of een groene kaart in de auto aanwezig is. Is dit niet het geval, vraag deze dan hier aan. 
  • Voor een aantal landen heeft u een buitenlandverklaring (Alliance Internationale de Tourisme) nodig, kijk hier voor welke landen dit geldt. Ga je met je leaseauto op vakantie naar Marokko of Turkije, dan gelden speciale regels. Voor deze landen is mogelijk ook een machtigingsformulier nodig. Met deze verklaring toon je aan dat Riemersma Leasing toestemming heeft gegeven om in de auto te rijden. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Onderweg
Zorg dat er een Europees schadeformulier in de auto ligt.
Schakel de waarschuwingsfunctie voor flitspalen van je navigatiesysteem uit in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Boetes voor deze overtreding kunnen zeer hoog zijn. Let ook goed op je snelheid, ook flitsboetes vallen tegenwoordig gewoon op de mat.
Zorg voor voldoende eten en drinken en houd daarbij rekening met onvoorziene omstandigheden.
Neem voor onderweg altijd wat contant geld mee en een creditcard voor onverwachte grote uitgaven (bijvoorbeeld voor het meekrijgen van vervangend vervoer).

Toch pech onderweg
Zijn er tijdens je vakantie technische problemen met de auto, meld dit dan altijd direct bij Riemersma Leasing via telefoonnummer +31 73 850 47 50. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend.

  • Check of je naast de alarmcentrale van Riemersma Leasing nog andere instanties moet waarschuwen. In Frankrijk moet je bijvoorbeeld bij pech langs de snelweg ook 112 bellen of een praatpaal gebruiken, op Italiaanse tolwegen moet je je eerst laten afslepen door de wegbeheerder.
  • Ga bij pech achter de vangrail staan en laat ook de passagiers dit doen, draag allemaal veiligheidshesjes en gebruik je gevarendriehoek

Landeninformatie
Kijk voordat je met de auto op vakantie gaat op de site van ANWB. Hier vind je de meest actuele informatie per land, zoals onder andere: Verkeerswet/alcoholtest Frankrijk, Milieusticker (Umweltplakette), Flitsapparatuur verboden in het buitenland.

We wensen je een plezierige en veilige reis toe!