Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2872-riemersma-leasing-voorkom-boetes-in-brussel-waarschuwt-anwb.jpg

Voorkom boetes in Brussel waarschuwt ANWB

Een dagje Brussel kan zomaar een boete voor Nederlanders opleveren volgens de ANWB. Niet veel mensen weten dat je eerst je auto moet registreren, doe je dat niet riskeer je een boete van 150 euro

Sinds 1 oktober deelt Brussel boetes uit aan autobezitters die met een dieselauto van vóór 1997 (Euroklasse 1 of ouder) de zone inrijden. Daarnaast moeten ook schone auto’s geregistreerd staan, zelfs elektrische auto’s.

De ‘oude’ diesel bezitters riskeren een bekeuring van 350 euro.

Registreren kan via de website www.lez.brussels. De registratie geldt voor drie jaar. De regels gelden in alle negentien gemeentes die samen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vormen.

Niet in de milieuzone valt de ring rondom Brussel. Dus heb je een oude dieselauto kun je jouw auto parkeren aan de rand van de milieuzone.

Wie slechts af en toe naar Brussel komt, kan een dagpas aankopen (maximaal 8 dagen per jaar, tegen €35 per dag en per wagen). Als de 8 dagpassen zijn opgebruikt, mag het voertuig niet langer in de LEZ rondrijden en kan het worden beboet. Aan het begin van elk jaar krijgt de eigenaar van een dergelijk voertuig opnieuw de mogelijkheid om 8 dagpassen aan te kopen.

Dus ben je van plan, bijvoorbeeld in de herfstvakantie, een dagje Brussel te plannen registreer dan eerst jouw auto op www.lez.brussels.

Vragen? Neem contact op: +32 (0)2 775 75 75 of info@lez.brussels
Berichtnavigatie