Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2763-riemersma-leasing-fietszakelijk-specialized-vado-e-bike.jpg

Waarom fietsen juist nu zo gezond voor je is

De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk: Blijf zo veel mogelijk thuis. Toch willen we ook aan onze gezondheid denken. Af en toe een frisse neus halen en een beetje bewegen. De fiets is dan een uitstekend vervoersmiddel. Waarom? We leggen het graag uit.

Fietsen is goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid
Het is nu, meer dan ooit, belangrijk om goed te zorgen voor je eigen gezondheid, maar ook dat van anderen. Doordat we worden geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven hebben we massaal minder beweging. Zorg er daarom voor dat je elke dag toch even buiten komt om een frisse neus te halen en wat te bewegen. Pak de fiets!

Fietsen heeft een positief effect op bijna iedereen. Of je nu een sportieve rit maakt of recreatief een rondje fietst. Door de ritmische beweging worden je luchtwegen goed geventileerd en je bloed beter aangevoerd, want tijdens het fietsen ga je intenser ademen. Daarmee reinig en versterk je je longen, een optimale bescherming tegen het virus. Voor diabetici en mensen met hart- en vaatziekten is fietsen zeker een goede aanrader. Het verlaagd de bloeddruk.

Een ander bijkomend voordeel van fietsen is dat het goed werkt om je hoofd leeg te maken. Veel mensen ervaren stress in de huidige situatie. Een rondje fietsen helpt om even je gedachten te verzetten en te genieten van de omgeving.

Social distancing
Op de fiets is het gemakkelijk om afstand te houden, minimaal 1,5 meter. Hierdoor wordt het risico op het besmetten van anderen aanzienlijk verlaagd. Ook heb je zelf minder kans om besmet te worden. Het virus wordt namelijk verspreid door microdruppels. Op de fiets is de kans dat je deze inademt nihil volgens de Duitse viroloog Michael Barczok.

Waar je normaal misschien gebruik maakt van het openbaar vervoer kan je nu beter de fiets pakken om je te verplaatsen. Wanneer je het openbaar vervoer vermijdt verlaag je ook het risico om besmet te raken. In de trein, bus of metro raak je toch vaak verschillende oppervlakken aan. De ziekteverwekker kan tot wel 9 dagen overleven op oppervlakken. Elke vorm van openbaar vervoer vormt daarmee een risico. Voorkom dit dus!

Op de fiets naar het werk
Hoewel we nu voornamelijk thuiswerken denk je er misschien al wel over na hoe je straks weer naar je werk gaat. Pak je toch weer de auto of neem je liever de fiets? Wist je al dat je voor slechts 7% bijtelling per maand een fiets kan leasen. Interesse? Neem direct contact met ons op of lees er hier meer over.