Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2828-riemersma-leasing-waarom-het-inzetten-van-deelautos-kostenbesparend-is.png

Waarom het inzetten van deelauto’s kostenbesparend is

Er zijn diverse methodes om het rendement van je wagenpark omhoog te stuwen. Van belang is om als ondernemer de kosten onder controle te houden. Riemersma Leasing geeft  je bruikbare tips waarom het inzetten van deelauto’s kostenbesparend is. Wij noemen dat VROEM. Met VROEM deel je je mobiliteit en maak je daar gebruik van op het moment dat je daar behoefte aan hebt.

 

Een leaseauto kost gemiddeld € 10.000-, per werknemer per jaar. Vaak worden de auto’s niet optimaal benut en staan ze vaak stil. Autodelen kan op verschillende wijzen uitkomst bieden. Maar waarom zou je nou eigenlijk aan autodelen doen? We hebben een aantal tips en voordelen voor je op een rijtje gezet:

Medewerkers de auto laten delen
Het is dagelijkse kost. Medewerkers komen in hun leaseauto naar het werk waarna de auto wel 8 uur lang stil kan staan. Vaak zie je dan gebeuren dat een collega in die tijd of een auto huurt of met privé-auto naar een afspraak moet. De auto’s worden vaak niet optimaal benut. Voor zowel de werkgever als de werknemer is het rendabeler als er in dit geval gebruik wordt gemaakt van een deel autoregeling. De voordeligste oplossing als bedrijf is dat medewerkers binnen een bedrijf onderling hun auto’s delen.  Hoe wij dat bewerkstelligen lees je hier.

Een elektrische deelauto
Het inzetten van een elektrische deelauto is een zeer voordelige oplossing voor het optimaal benutten van je wagenpark. Als onderneming geef je ook een signaal dat je het ‘groen’ ondernemen serieus neemt. Je vermindert je CO2-uitstoot, je houdt geld over en stimuleert je werknemers ook nog eens door het goede voorbeeld te geven. Je laat mede hier ook zien dat je geeft om duurzame mobiliteit geeft.

Auto over? Deel hem!
Een werknemer stopt of gaat naar een andere werkgever. Tegenwoordig heb je dan niet één twee drie, de vacature snel ingevuld. Het inzetten van de overgebleven leaseauto is in veel gevallen niet eenvoudig. In veel gevallen is het eerder inleveren van deze zakelijke auto verreweg van voordelig en komen er vanwege de kortere looptijd meer kosten bij kijken. Dit soort stilstaande auto’s kun je echt het best inzetten als deelauto. Niet alleen voor jouw medewerkers maar zeker ook voor de omliggende bedrijven. Wanneer er meer gebruik gemaakt wordt van deelauto’s zijn er voor het totale wagenpark veel minder auto’s nodig. Het zorgt niet alleen voor minder auto’s op de weg, maar ook op uw parkeerplaats.

VROEM maakt mobiliteit voor MKB-ondernemers en ZZP’ers binnen een bedrijf of op een bedrijventerrein gemakkelijk. Met VROEM deel je je mobiliteit.

Meer weten?
 
Joost van Opstal kan je alles vertellen over VROEM, de bijbehorende app en hoe het deelconcept in de praktijk werkt. Mail naar vroem@riemersmaleasing.nl  of bel Joost via 073-850 4750.
Download de Productsheet VROEM [web]