Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2763-riemersma-leasing-fietszakelijk-specialized-vado-e-bike.jpg

Waarom je nu een elektrische fiets kunt leasen

Geschreven door op 09-09-2020

Mobiliteit is actueel. Daarbij wordt flexibiliteit en keuzevrijheid steeds belangrijker gevonden. Voor jongere generaties in stedelijke gebieden is de auto geen vanzelfsprekendheid meer. Ook jongeren hebben de elektrische fiets ontdekt.

Door de belastingplannen van het Kabinet staat de “fiets van de zaak” prominent op de agenda. Waarom zou je kiezen voor een “fiets van de zaak” of een “LeaseFiets”?

Een elektrische fiets biedt veel kansen om mobiliteit op een andere manier in te vullen. Niet alleen voor de particulier, maar ook voor werkgevers en werknemers. Naast het feit dat het goed is voor je gezondheid, help je de filedruk te verminderen en verlaag je het parkeerproblemen. Een bijkomend actueel voordeel; de gemiddelde fietser bespaart ruim 400 kg CO2 per jaar.

Waar voorheen de auto of bus vrijwel de meest logische keuze was voor werk of studie, zijn overbrugbare afstanden nu ineens ‘haalbaar’ met een elektrische fiets. Dit betekent dat de fiets ook interessant wordt voor mensen die verder van hun werk wonen, bijvoorbeeld op 10 of 20 kilometer.

De elektrische fiets is voor mensen een sportief en bewust alternatief en een ideale optie om de auto of bus eens te laten voor wat hij is. Zeker met het relatief hoge aantal mooie en droge dagen in ons land.

Werkgevers spelen actief in op deze ontwikkeling. Het aanbieden van een leasefiets kent veel voordelen zoals o.a. minder ziekteverzuim en is daarnaast perfect te combineren met de al bestaande mobiliteitsregelingen. Net als de leaseauto krijgt de leasefiets een vast bijtellingspercentage. Dit is met ingang van 2020 7% als compensatie voor het privégebruik. Deze regeling maakt de elektrische fiets financieel veel aantrekkelijker voor medewerkers.

Met een goede leaseregeling kun je het gebruik van een fiets naar het werk stimuleren. Het is veelal goedkoper dan een abonnement op de sportschool. Een eenvoudige rekensom leert ons dat je als werknemer voor een fiets van € 2.500 +/-
€ 7,50 netto per maand aan fiscale bijtelling betaalt. Indien de werknemer bereid is een eigen bijdrage voor het privégebruik van de fiets aan de werkgever te betalen, dan kun je die bijdrage in mindering brengen op de bijtelling.

Het investeren in een aantal e-bikes voor je medewerkers kan aardig in de “papieren” lopen. Door te kiezen voor een leaseregeling worden de e-bikes ook financieel makkelijk bereikbaar. En alle operationele zaken zoals verzekering, onderhoud en pech-service zijn goed geregeld. Dat maakt het fietsen een stuk relaxter.

Wil je als werkgever je werknemers stimuleren om naast de auto ook gebruik te maken van een bedrijfsfiets? Met FietsZakelijk heeft Riemersma een kant en klare oplossing voor je. Hoe flexibel wil je zijn!

Meer weten? Neem contact met ons op:

Vrijheid en plezier? Vandaag pak ik de fiets!