Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2906-riemersma-leasing-wanneer-zet-de-verandering-door.jpg

Wanneer zet de verandering door?

De leasebranche kreeg het afgelopen jaar aan het eind een boost door de verandering in bijtelling. In december 2015 was een duidelijke stijging te zien in het aantal zakelijke auto’s dat op naam werd gezet. Minder uiteenlopende bijtellingen, snelle technologische ontwikkelingen en een verandering in behoeften gaan de komende jaren voor een sterke verandering in mobiliteit zorgen.

De auto-industrie is in beweging. De vraag verandert en slimme start-ups zorgen voor opschudding. De zakelijke auto(lease)markt blijft stug, wie gaat hier zorgen voor een betere oplossing in mobiliteit? Eén ding is zeker, wat er ook bedacht wordt, de voordelen moeten de nadelen overstijgen.

Het bezit van een auto wordt onder jongeren al minder belangrijk. Door technologische ontwikkelingen zal dit alleen maar toenemen. Als de autonome auto er dan eindelijk is hoef je alleen maar op je telefoon aan te geven dat je wilt vertrekken. Het maakt dan niet meer uit in welk vervoersmiddel dat is. Technologie gaat mobiliteit veranderen. Rest de vraag op welke termijn.

De oplossingen die nu geboden worden zijn nú goed. Ga je op vakantie dan wissel je je leaseauto tijdelijk voor een groter model. Echter, komt er een beter alternatief, dan is de huidige oplossing niet meer houdbaar. De auto blijft geen product, in de toekomst wordt het een dienst en hoe meer waarde aan “de rit” wordt toegevoegd, hoe interessanter.

Ik ga in ieder geval meemaken dat een auto zelf komt voorrijden. Op de plaats en het moment dat ik heb uitgekozen. Dit zorgt voor een ander verdienmodel en andere mobiliteitsconcepten.

Aan ons de taak om vraag en aanbod perfect op elkaar af te stemmen. Heb jij ideeën over hoe dat moet? Laat het ons vooral weten.
Berichtnavigatie