Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2898-riemersma-leasing-weet-u-wel-hoe-alles-werkt.jpg

Weet u wél hoe alles werkt?

De auto die vandaag van de productieband rolt, is in niets te vergelijken met het voertuig waarmee u twintig jaar geleden de weg opging. De auto van nu is een sterk staaltje van techniek, technologie en veiligheid. Uitermate geavanceerd. Bedoeld om het rijden zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken.

Het vraagt echter van de bestuurder steeds meer inzicht, aandacht en handigheid om alle opties, gadgets, veiligheidssystemen en technische mogelijkheden zo optimaal en efficiënt mogelijk (brandstofverbruik) te benutten. Ook van de leverancier wordt meer verwacht dan het voorrijden en overdragen van de sleutels. De bestuurder verwacht terecht dat zijn leverancier hem inwijdt in de geheimen van zijn nieuwe auto.

De praktijk toont echter dat het afleveren van een nieuwe auto doorgaans (te) snel en (te) summier gebeurt. En dat is jammer. Want op zo’n moment gaat het ook en misschien wel vooral om de beleving: de bestelde auto waar al weken naar is uitgekeken, kan eindelijk worden opgehaald. En vanzelfsprekend is de bestuurder benieuwd naar wat zijn nieuwe auto zoal kan. Door meer aandacht en tijd te besteden aan de aflevering, helpt de leverancier zijn klant om alle opties en mogelijkheden beter te benutten.

Het geavanceerder worden van auto’s heeft onmiskenbare voordelen bij goed gebruik. Het zorgt voor meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak en een efficiënter brandstofverbruik. Waarschijnlijk zitten we in een transitiefase en wordt een groot aantal functionaliteiten uiteindelijk ‘automatisch’ door het voertuig zelf overgenomen. Kijk maar naar de ontwikkeling en implementatie van de zelfrijdende auto.

Mijn advies? Kijk kritisch naar nut en noodzaak van mogelijke accessoires als u een nieuwe auto bestelt. Laat u bij de aflevering van de auto grondig informeren over de nieuwe functionaliteiten. En stel uzelf af en toe de vraag: ‘Gebruik ik de technische mogelijkheden van mijn auto optimaal’? Geef uzelf een eerlijk antwoord. Laat u over uw keuze goed adviseren. Bestel de juiste opties. En geniet vervolgens van het comfort dat uw auto u biedt!