Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2806-riemersma-leasing-wie-is-er-allemaal-verbonden-met-jouw-auto.png

Wie is er allemaal verbonden met jouw auto?

“Wie is er allemaal verbonden met jouw auto?”. Dat klinkt misschien als een gekke vraag, toch is dit iets waar veel onduidelijkheid over bestaat. Dat je auto verbonden is met een App (of web account) is tegenwoordig steeds vaker het geval. Je kunt met zo’n App gemakkelijk zien waar je auto staat (of is geweest), sloten ontgrendelen en ramen bedienen. Om dit soort diensten te kunnen bieden worden er door de autofabrikanten allerlei (persoonlijke) gegevens opgeslagen.

Maar wat als je niet de eerste bestuurder bent of net je auto hebt ingeleverd? Waarschijnlijk is het infotainmentsysteem terug gezet naar de fabrieksinstellingen, waardoor de navigatie en het telefoonboek netjes zijn opgeschoond. Maar daarmee is in de meeste gevallen de connectie met een App nog niet verbroken. Dit is namelijk iets wat veelal alleen door de dealer kan worden geregeld.

Ons advies

Ga je een auto rijden waarmee je op afstand kunt verbinden en ben je niet de eerste bestuurder, vraag dan de dealer of er nog oude accounts zijn verbonden. Zo ja, dan kunnen zij deze ontkoppelen.
Lever je een auto in, vraag dan de dealer om jouw account te wissen. Daarmee voorkom je dat een volgende bestuurder inzicht heeft in jouw gegevens en (locatie)geschiedenis.
Berichtnavigatie