Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
3258-van-son-vernieuwd-wagenpark-riemersmaleasing_HEADER.jpg

"Leasen leverde ons meer liquiditeit op om te kunnen investeren in ons groeiende bedrijf."

Dennis van Rooij, adjunct-directeur bij Van Son Projectonderhoud B.V.

Van Son Projectonderhoud B.V. bestaat al meer dan 30 jaar en is gevestigd in Waalwijk in een nieuw pand dat onlangs is opgeleverd. Met een team van ruim 60 vakmannen, waaronder timmerlieden, glaszetters, onderhoudsschilders en systeemspecialisten werken zij voor hun opdrachtgevers in de wijde omgeving van Waalwijk. Als organisatie is Van Son volledig gespecialiseerd in het onderhoud van de buitengevel.

Van Son Projectonderhoud B.V. groeit hard
Dennis van Rooij, adjunct-directeur bij Van Son, vertelt: “Onze visie is gericht op de lange termijn. Hierbij leggen wij de focus op het optimaliseren van onze processen. Samen met een vaste kern van opdrachtgevers leveren wij continu een bijdrage aan het technisch en financieel beheersbaar maken van het onderhoud aan onroerend goed. Deze strategie zorgt ervoor dat we enorm zijn gegroeid de afgelopen jaren.

Door deze groei waren wij, Dennis van Rooij en Jan van Son, genoodzaakt heel bewust naar het totale kostenplaatje kijken. Om te kunnen investeren in goed materiaal en personeel heb je tenslotte voldoende liquiditeit nodig.”

Een bedrijfsbus kopen of leasen?
Toen het moment kwam dat een groot aantal van de bedrijfsbussen vervangen moesten worden is Van Son daarom gaan onderzoeken of leasen een oplossing zou kunnen zijn. Door te gaan leasen in plaats van de bedrijfsbussen te kopen ziet de balans er totaal anders uit.

“Via een goede relatie in ons netwerk kwamen we in gesprek met Riemersma Leasing. Vanaf het eerste gesprek hadden we een goede klik met Joost van den Akker, Commercieel Directeur bij Riemersma Leasing. Hij dacht meteen goed met ons mee over hoe we het wagenpark en de leaseovereenkomst het beste vorm konden geven. Zo kwamen we er achter dat een traditionele leaseperiode van 5 jaar voor ons niet interessant is. Wij rijden gemakkelijk 8 tot 12 jaar met een bedrijfswagen. Samen met onze wensen is er een stuk maatwerk ontwikkeld waardoor wij nu een leasecontract hebben voor 7 bedrijfsbussen voor een periode van maar liefst 10 jaar.”

“Wagenparkbeheer behoeft expertise en doe je er niet even bij”.
“Bij een wagenpark van 19 bedrijfswagens en een aantal lease-auto’s voor het kantoorpersoneel onderschat je snel hoeveel handling dit met zich meebrengt. Regelmatig komt het voor dat er iets defect was aan een van de bussen. Als deze pas 5 jaar oud is laat je dat gewoon repareren zonder vooraf te kijken wat de kosten zijn. De auto’s moeten rijden. Het onderhoud lieten wij altijd doen bij gewaardeerde relatie in Waalwijk, maar echt goed zicht op alle onderhoudskosten had ik niet”, vertelt Dennis van Rooij. “Nu wij een groot deel van ons wagenpark leasen bij Riemersma Leasing hebben we dit inzicht wel. Riemersma adviseert ons en houdt strak zicht op het schadeverloop. Hierdoor reduceren onze onderhoudskosten en worden we volledig ontzorgd. Dit maakt leasen voor ons nog aantrekkelijker.

Én het onderhoud van de bussen wordt nog steeds door onze relatie in Waalwijk gedaan. Dat vonden wij erg belangrijk. We kennen hen al jaren, onze medewerkers weten bij wie ze moeten zijn en de kwaliteit die wordt geleverd is gewoon goed.     

Onze vakmannen rijden met veel plezier in hun bedrijfswagen
“Kenmerkend voor onze organisatie is de bedrijfscultuur. Werken met plezier staat bij ons met stip bovenaan. We werken hard met z’n allen, maar maken ook tijd voor een lekkere bbq, gezellige teamuitjes en bieden volop ruimte voor zelfontwikkeling en -ontplooiing. Wat ook bijdraagt aan het werkplezier bij onze werknemers zijn de nieuwe bedrijfsbussen. Vol trots rijden ze ermee naar onze projecten. En wat ik vooral hoor is dat ze erg blij zijn dat ze nu overal kunnen tanken. Voorheen kon dat alleen bij een Shell-tankstation. Nu hoeven ze niet meer speciaal om te rijden”, voegt Dennis nog toe. We zijn een hecht team samen. Wat ervoor zorgt dat we weinig personeelsverloop hebben.

Toekomst: meewerken aan een duurzame samenleving
Met de bouw van het nieuwe pand heeft Van Son flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Het dak is compleet voorzien van zonnepanelen en het doel is om energieneutraal te gaan werken. Ook willen ze in de toekomst duurzaamheid doorvoeren in het wagenpark. Van Son is zich aan het oriënteren op de eerste elektrische auto’s voor het kantoorpersoneel. De bedrijfswagens zullen daarna ongetwijfeld volgen. Van Son laat zich wederom graag uitgebreid adviseren door Riemersma Leasing. “Want zij zijn niet alleen leverancier, maar ook echt een partner waarmee je goede stappen kunt maken in de toekomst” eindigt Dennis zijn verhaal.  

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op met een van onze account managers en we gaan op zoek naar de perfecte match voor jou.