Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2504-wijnwinkel-proef-elektrischebakfiets-fietszakelijk.jpg

“Met de elektrische bakfiets bezorgen wij moeiteloos onze bestellingen”

Maud Lennertz, Eigenaresse Wijnwinkel Proef

Ik ben Maud Lennertz, eigenaresse van Wijnwinkel Proef in hartje Den Bosch. In 2013 heb ik, samen met mijn broer, besloten het roer om te gooien en van mijn hobby mijn werk te maken. Ik zegde hiervoor een goede baan in de FMCG op, midden in de crisis.

Bezorgen op de fiets
Omdat deze stap een risicovolle keuze was, besloten wij “klein” te beginnen. Niet te veel investeren en maar eens kijken of onze droom – een goedlopend wijnbedrijf – werkelijkheid kon worden. We begonnen daarom met een bakfiets om bestellingen bij onze klanten thuis te krijgen. Alleen als het echt nodig was leenden we af en toe een auto.

Lokaal, persoonlijk en duurzaam
Al gauw merkten we dat die bakfiets een gouden greep was. Onze winkel bevindt zich midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier wonen ook veel van onze klanten. Bovendien beleveren wij diverse horecagelegenheden in de binnenstad, waarbij wij onze volgeladen bakfiets – met bedrijfslogo – zo op het terras parkeren. Goed voor de visibility! Én we krijgen altijd leuke reacties van gasten die ons zien aan komen rijden. Het leveren van onze wijnen op deze manier past goed bij onze inkoopfilosofie. Wijnwinkel Proef werkt namelijk zo veel mogelijk met kleinere wijnboeren die op een duurzame manier produceren. Dat stukje bewustzijn willen wij ook uitdragen naar onze klanten.

Elektrisch fietsen
Inmiddels zijn wij 7 jaar verder en is onze klantenkring fors uitgebreid. Nog altijd woont 90% in een straal van 10 kilometer. Wij hebben daarom besloten onze ‘gewone’ bakfiets in te ruilen voor een elektrisch exemplaar. Maar een elektrische bakfiets leasen? Kan dat ook? Riemersma Leasing heeft geweldig met ons meegedacht om een passende oplossing te bedenken. Een elektrische bakfiets is geen standaard product bij leasemaatschappijen, maar bij Riemersma Leasing was het zo geregeld!

Zonder enige moeite fietsen wij nu met 10 dozen wijn in onze bak naar alle adressen in Den Bosch en omgeving. Mensen zijn altijd blij verrast wanneer ze onze fiets zien in plaats van een busje. Inmiddels discussiëren mijn broer en ik over wie er mag gaan rijden, want met dit weer is het natuurlijk geen straf om lekker buiten te zijn. Laat die zomer maar komen – dat is goed voor de wijnomzet – en wij blijven wel lekker fietsen!

Lees ook onze andere klantervaringen