Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2720-riemersma-leasing-waarom-financial-lease-de-oplossing-is-voor-zzp-ers.jpg

Waarom financial lease dé oplossing is voor ZZP-ers

Geschreven door op 08-06-2021

Als het gaat om zakelijk leasen, denken we vaak vooral aan de mensen in loondienst die als onderdeel van hun contract recht hebben op een zakelijke auto. Als ZZP’er zou je denken dat je niet in het plaatje van zakelijke financial lease past, maar niets is minder waar. Sterker nog, juist als zelfstandige heb je vaak (specifieke) wensen en behoeften als het op je vervoer aan komt. En daar past financial lease van een bedrijfswagen of auto voor jezelf, heel goed bij.

Jij bepaalt
Als ondernemer, of dat nu met een groot bedrijf of als zelfstandige zonder personeel is, sta jij aan het roer. Jij bepaalt elke dag aaneensluitend over belangrijke grote en kleine zaken. En je wilt als ondernemer een auto die past bij je bedrijfswensen. Daarbovenop ben je misschien naast ondernemer ook partner, vader/moeder of eigenaar; ook uit die factoren komen wensen en eisen aan je vervoer voort.

Bij financial lease voor ZZP’ers heb je de ruimte om zelf te bepalen hoe je omgaat met reparatie en onderhoud. Dat betekent ook dat je qua timing maar ook de mensen met wie je werkt (je netwerk) zelf kiest wie, wat en waar.

Geen grote investering nodig
Je auto is als ZZP’er echt niet het enige waarvoor je betaalt en investeert. En met al die bedrijfsmiddelen die nodig zijn, kan het maandelijks behoorlijk aantikken. Daarom is lease, net als voor iedereen, een goede optie. Het biedt je toegang tot een goede auto voor je onderneming, zonder grote investering.

Als startende ZZP’er kan financiering soms lastig zijn; meerjarige jaarverslagen als vereiste maken het als startende zelfstandige niet eenvoudig. Met financial lease is vaak veel mogelijk!

Fiscaal voordeel
Financial lease voor ZZP’ers brengt naast alle mogelijkheden en vrijheid ook fiscale voordelen met zich mee, van schadevrije jaren tot terugvorderen van BTW. Slim bezig dus!

Hoe kies je?
Wanneer je financial lease zakelijk overweegt, laat je dan vooral goed informeren. Online is veel informatie te vinden, maar elke situatie is anders. Je praat met andere ondernemers waardoor je bij bepaalde partners en partijen een beeld hebt. Ook dan, ga het gesprek gewoon eens aan en kijk naar wat voor jouw situatie mogelijk en slim is. 

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen en welke opties je hebt? Ons team informeert je graag en denkt mee naar de beste oplossing voor jouw bedrijf en jouw wensen! 

Direct contact